Wat stop je in je schooltas voor je eerste schooldag?

Ga je binnenkort bij De Rooi Pannen Tilburg Vmbo of Eindhoven Vmbo beginnen? Dan ben je waarschijnlijk al helemaal goed voorbereid. Maar misschien vraag je je nog wel af, hoe je jouw schooltas moet inpakken voor jouw eerste schooldag op De Rooi Pannen? Wij helpen je op weg! 

Boeken en laptop 

Je krijgt van ons geen boekenlijst, want wij zorgen voor jouw boeken. Bovendien werken wij veel digitaal. Daarom krijg je bij ons een laptop, op kosten van de school. Zowel de boeken als de laptop zijn onderdeel van ons kosteloze onderwijs, omdat wij vinden dat onderwijs voor iedereen beschikbaar moet zijn. Deze krijg je van ons als je op school bent begonnen.  

Herbruikbare waterfles 

Het is belangrijk dat je genoeg water drinkt. Wist je dat je beter presteert als je goed gehydrateerd bent? Stop daarom een herbruikbare fles in je schooltas. Op school zijn verschillende tappunten voor water te vinden. Je fles kun je dus makkelijk weer vullen.  

Gezond eten 

Wij zijn een gezonde school. Zeker in leerjaar 1 besteden we hier tijdens de lessen horeca aandacht aan. We proberen onze lunches en snacks ook zo gezond mogelijk aan te bieden. Je kunt dit dus kopen, maar neem ook gerust je eigen boterhammen mee in je tas. Fruit hoef je niet mee te nemen, dat bieden wij kosteloos aan.   

Etui 

Hoewel we veel digitaal werken, moet je bij ons ook nog wel eens schrijven. En toetsen maak je vaak ook nog op papier. Zorg er daarom voor dat je een doorzichtige etui in je schooltas doet met verschillende pennen en potloden. Daarnaast is het handig als je daarin je potloodslijper, gum, markeerstiften, passer en rekenmachine in kwijt kan. Dan heb je alle kleinere, losse spullen bij elkaar.  

Tas voor vakkleding 

Bij De Rooi Pannen krijg je ook branchevakken en die doe je vaak in vakkleding. Bij het vak Horeca, Bakken & Recreatie bijvoorbeeld. Je vakkleding heb je zelf aan moeten schaffen en moet je dus ook thuis wassen. Het is daarom handig dat je daar een los tasje voor meeneemt. Daar kun je de vakkleding indoen als je de kleding mee naar huis neemt.  

Tips 

Voor wie nog een schooltas voor de eerste schooldag moet kopen, hebben we nog een aantal tips: 

  • De juiste grootte van de schooltas is erg belangrijk. Je moet er namelijk van alles in vervoeren. Wij raden een rugzak met een inhoud tussen 20 en 30 liter aan voor de middelbare school.  
  • Koop een schooltas met een laptopvak, geschikt voor een laptop van 15”. Dan weet je zeker dat je laptop die je in bruikleen krijgt daarin past. 
  • Neem een tas met vakken, zodat je er bijvoorbeeld tijdens de warme dagen je zonnebril in kwijt kan en in koude maanden je handschoenen.  

Vergeet ook niet het volgende: 

  • Je mobiele telefoon mag je mee naar school nemen, maar er geldt wel een verbod op mobieltjes. Dat betekent dat je niet in de les of gang je telefoon mag gebruiken. Alleen in de aula tijdens de pauzes.  
  • Maak je tas één keer per week schoon, als dat lukt. Haal rommel en afval eruit. Vergeet ook niet je vakkleding vaak genoeg mee te nemen en te wassen.