
Samen groeien in gastvrijheid: De Rooi Pannen en Hotel Nassau
Hotel Nassau is veel meer dan een luxe hotel. Het is een leeromgeving waar studenten groeien, experimenteren en zich ontwikkelen tot hospitality-professionals...
Day Snijders (18) wist na de havo niet direct wat ze wilde doen. De opleidingen Verpleegkunde en Social Work waren het in ieder geval niet. Nadat ze een tijdje in de horeca werkte, besloot ze voor Hotelschool Maastricht te gaan. Toen ze daar niet werd aangenomen, besloot ze het tweejarige maatwerk-traject Hotelmanagement voor havisten te volgen. Dit jaar hoopt ze meer kans te maken in Maastricht.
Britt Boeijen van creatief bureau Shoot My Food sprak met Day en 5 andere aanstormende horecatalenten over het vak, hun leeftijdsgenoten en de toekomst.
“Het leukste aan de horeca vind ik de gasten. Ik word blij als ik gasten zie binnenlopen en hoop ervoor te zorgen dat zij ook met een blij gezicht weer naar buiten gaan. Gastvrijheid is voor mij een uitstekende service bieden zodat de gast optimaal geniet. Dat betekent altijd beleefd zijn, ook als de gast dat niet is.
Vroeger was ik verlegen. Sinds ik in de horeca werk is dat bijna helemaal weg. Vriendinnen zonder horeca-ervaring vinden het bijvoorbeeld spannend om een belletje te plegen. Dat heb ik niet meer. Het is jammer dat de horeca zo weinig aantrekkingskracht heeft op jongeren. Ik snap wel dat het vervelend is om in de weekenden of tijdens een festival te werken – want FOMO – maar je krijgt er zoveel gezelligheid voor terug. Hier heb je ook de tijd van je leven, dat kan ik niet vaak genoeg benadrukken. Daarnaast zouden horecabedrijven er goed aan doen om meer te delen over doorgroeimogelijkheden en vaker leerzame teamuitjes te organiseren, zoals een wijntraining."
In mijn generatie wil iedereen geld verdienen zonder hard te werken. Zo werkt het niet.
Day | Student Mhbo-traject Hotelmanagement
"De oudere generaties hebben ons een goed voorbeeld gegeven. Zij hebben hard gewerkt voor hun doelen en geld. In mijn generatie wil iedereen geld verdienen zonder hard te werken. Zo werkt het niet. Anderzijds kan de oude generatie wel wat van ons leren qua technologie en effciëntie. Sollicitaties kunnen prima via social media en een cv maak je heel gemakkelijk in Canva."
*Dit artikel komt uit 'Pannenkoek'. De vijfde editie van het vrije magazine dat creatief bureau Shoot My Food – telkens in een ander thema – uitgeeft. De tekst is van Britt Boeijen, de fotografie van Oene Sierksma. Benieuwd naar de rest van het magazine of wat Shoot My Food voor jou kan betekenen? Neem contact op met Britt Boeijen via britt@shootmyfood.com.
Lees meer over de school De Rooi Pannen Horeca. Je vindt deze school in Tilburg, Eindhoven en Breda. Ontdek welke richting het beste bij jou past!
Je kunt op meerdere momenten in het jaar binnenkijken in onze scholen. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag.
Hotel Nassau is veel meer dan een luxe hotel. Het is een leeromgeving waar studenten groeien, experimenteren en zich ontwikkelen tot hospitality-professionals...
Toen hij twaalf was, begon Pepijn Schenkels (18) al met bakken. Op zijn dertiende opende hij een eigen bakkerij om vrienden en familie te voorzien van...
Op haar zevende kwam Judelande Seltonrijch (23) naar Nederland. Het liefste wilde ze de baas van de wereld worden. Nu hoopt ze general manager te worden bij een...