Teun: "In de keuken is niets wat het lijkt en juist dát is de magie van koken"
Van student aan De Rooi Pannen Eindhoven Horeca tot chef-kok van Mystique in de Efteling: Teun van Berlo bewijst dat eigenwijsheid, passie voor het vak en een...
Op haar zevende kwam Judelande Seltonrijch (23) naar Nederland. Het liefste wilde ze de baas van de wereld worden. Nu hoopt ze general manager te worden bij een groot hotel in het hoge segment zoals Huis ter Duin. Momenteel zit ze in het derde jaar van de opleiding Hotel- & hospitality-ondernemer (voorheen Horecaondernemer/-manager), hierna hoopt ze naar de hotelschool in Den Haag of Amsterdam te gaan.
Britt Boeijen van creatief bureau Shoot My Food sprak met Judelande en 5 andere aanstormende horecatalenten over het vak, hun leeftijdsgenoten en de toekomst.
“Mijn vriendinnen werken allemaal in de zorg. De horeca is voor hen een bijbaan. Voor mij is het mijn toekomst. Ik werk hier met hart en ziel. Het is jammer dat de meeste jongeren de charme van de horeca niet meer zien. Ze willen gewoon zo snel mogelijk veel geld verdienen, niet te veel uren maken of werken in het weekend. Ik denk dat ik daarin wel anders ben dan anderen in mijn generatie. Mijn vriendinnen leven in het nu, ik leef in de toekomst.
Ik ben geadopteerd uit een arm land en wil bewijzen dat ik het kan. Ik wil later geld verdienen om mensen uit mijn land te helpen. Dat betekent dat ik een enorme focus heb. Mijn ouders hebben hard gewerkt, daar ben ik trots op. Ze inspireren mij."
Mijn vriendinnen werken allemaal in de zorg. De horeca is voor hen een bijbaan. Voor mij is het mijn toekomst.
Judelande | Student Hotel- & hospitality-ondernemer
"Over de toekomst van mijn vak maak ik me geen zorgen. Er zullen ongetwijfeld robots komen die gaan serveren of afwassen, maar gasten verwachten ook het echte contact. Een robot heeft geen emotie. Gastvrijheid blijft altijd draaien om persoonlijk contact. Ik hou ook gewoon van mensen. Iedere gast heeft een eigen verhaal, die krijg ik allemaal te horen aan tafel. De etiquette in het hogere segment is soms wel nog wat te stijf. Laat mij maar grapjes maken aan tafel wanneer het kan.”
*Dit artikel komt uit 'Pannenkoek'. De vijfde editie van het vrije magazine dat creatief bureau Shoot My Food – telkens in een ander thema – uitgeeft. De tekst is van Britt Boeijen, de fotografie van Oene Sierksma. Benieuwd naar de rest van het magazine of wat Shoot My Food voor jou kan betekenen? Neem contact op met Britt Boeijen via britt@shootmyfood.com.
Lees meer over de school De Rooi Pannen Horeca. Je vindt deze school in Tilburg, Eindhoven en Breda. Ontdek welke richting het beste bij jou past!
Je kunt op meerdere momenten in het jaar binnenkijken in onze scholen. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag.
Van student aan De Rooi Pannen Eindhoven Horeca tot chef-kok van Mystique in de Efteling: Teun van Berlo bewijst dat eigenwijsheid, passie voor het vak en een...
“Als Lady in Red mag ik iedereen een beetje extra thuis laten voelen," vertelt Amber, student Hotel- & Hospitality-ondernemer (voorheen...
De liefde voor wijn groeit bij oud-student Daan van der Pasch. In 2019 besluit ze haar baan op te zeggen en haar eigen bedrijf te starten: Wijnzinnig! Een...