Gastheer/Gastvrouw

  • Niveau 2
  • BOL
  • 2 jaar

Maak jij makkelijk een praatje met mensen? En vind je het leuk om hapjes en drankjes te verzorgen voor bezoek thuis? Dan is de opleiding Gastheer/gastvrouw echt iets voor jou. Je leert hoe je gasten in de horeca een warm welkom geeft en ze een ervaring bezorgd die ze niet snel meer vergeten.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens deze opleiding leer je alles over gastvrijheid. Als gastheer/gastvrouw zorg jij er persoonlijk voor dat de gasten nog eens terugkomen. Na deze opleiding ben je helemaal bij in de theorie en de praktijk. Je gaat onder meer aan de slag in onze onderwijsrestaurants. Daarbij krijg je practicum/instructie op het gebied van bestellingen opnemen, eten en drinken uitserveren en gasten adviseren over wat lekker is. Ook krijg je de vakken rekenen, Engels, Nederlands, computertoepassingen en loopbaan en burgerschap.

 

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Vmbo-diploma 
  • Diploma Horeca-assistent

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw, Horecaondernemer/-manager, Ondernemend horecavakman en Manager party-, event- en businesscatering.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Ontdek De Rooi Pannen

Op onze website vind je superveel informatie over onze school. Maar we hebben we ook een nieuwsbrief, waarmee je nog meer ontdekt over De Rooi Pannen. 
Meld je nu aan en:

  • ben als eerste op de hoogte van events, zoals de open dag.
  • ontvang persoonlijke verhalen van onze studenten.
  • maak kans op een digitale cadeaubon van Bol t.w.v. € 50,-.
Aanmelden