Mhbo-traject Hotelmanagement

  • Niveau 4
  • BOL
  • 2 jaar

Heb jij een havodiploma en twijfel je of het hbo de juiste volgende stap is? Hou je van mensen om je heen, voedsel, dranken, gastvrijheid, gezelligheid en samenwerken? Maak jij iedereen enthousiast met jouw originele ideeën? Bekijk dan het mhbo-traject Hotelmanagement. Je volgt versneld de niveau 4-opleiding Horecaondernemer/-manager bij De Rooi Pannen en stroomt daarna in bij het tweede leerjaar van de Engelstalige opleiding Hotel Management van BUas in Breda.

Behaal twee diploma’s in vijf jaar

Overweeg je nog of je direct naar het hbo wilt gaan? De mhbo-trajecten van De Rooi Pannen samen met BUas bieden de perfecte oplossing. Dit speciaal ontworpen traject stelt je in staat om binnen vijf jaar zowel een mbo-diploma (niveau 4) als een hbo-diploma te behalen.  

Je eerste 2 jaar bij De Rooi Pannen

In de eerste twee jaar van het mhbo-traject Hotelmanagement, volg je de versnelde opleiding Horecaondernemer/-manager op niveau 4. Dit kan bij De Rooi Pannen in Tilburg, Eindhoven en Breda. Waar deze opleiding normaal gesproken vier jaar duurt, kun je dankzij je havodiploma deze mbo-opleiding al binnen twee jaar afronden. Het laatste onderdeel van je tijd bij De Rooi Pannen bestaat uit een stage van 5 maanden. Je kunt stagelopen in zowel het binnen- als buitenland. 

Vervolg je weg bij BUas voor 3 jaar

Eenmaal in het bezit van je mbo-diploma, ga je verder in het tweede leerjaar bij BUas. Je gaat daar de opleiding Hotel Management volgen. Omdat je het eerste leerjaar overslaat, haal je binnen drie jaar je hbo-diploma. Na het afstuderen aan deze Engelstalige opleiding ben je klaar voor een internationale carrière in de hospitality! 

Na mijn tijd bij De Rooi Pannen startte ik vol zelfvertrouwen aan mijn hbo-opleiding.

Sascha Oud-student Mhbo-traject Hotelmanagement

De voordelen van het mhbo-traject

Het mhbo-traject biedt een scala aan voordelen, waaronder het behalen van twee diploma’s binnen vijf jaar. Je begint met een rustige landing op het mbo, waar je vertrouwd raakt met de sector en waardevolle praktijkervaring opdoet. Je leert in onze eigen praktijkfaciliteiten, waaronder ons hotel, onze restaurants en keukens.   

Je zult geleidelijk wennen aan Engelstalig onderwijs en je leert zelfstandig en onderzoekend te werken. Onze docenten bereiden je voor op een soepele overgang naar het hbo. Daarnaast bestaat je klas uit havoleerlingen en is het tempo van de lessen daarop afgestemd.   

Bekijk het mhbo-traject in Tilburg 
Bekijk het mhbo-traject in Eindhoven 
Bekijk het mhbo-traject in Breda

"Een betere voorbereiding op je hbo-opleiding kun je denk ik niet krijgen."

Indira volgt het mhbo-traject Hotelmanagement. Tijdens haar tijd bij De Rooi Pannen doet ze veel praktijkervaring op. "Alles begint hier, in de keukens van De Rooi Pannen. Alles wat met horeca te maken heeft, komt hier bij elkaar en wij als studenten zijn er verantwoordelijk voor dat alles goed verloopt," vertelt Indira in de video. Ze vervolgt: "Een betere voorbereiding op je hbo-opleiding kun je denk ik niet krijgen."

Kosteloos onderwijs bij De Rooi Pannen

Tijdens de eerste twee leerjaren van het mhbo-traject Hotelmanagement maak je gebruik van het kosteloos onderwijs van De Rooi Pannen. Dit betekent dat je naast het wettelijke lesgeld, géén extra schoolkosten hoeft te betalen. Boeken, excursies en je laptop worden door de school gefaciliteerd. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen ons onderwijs kan volgen. De enige uitzondering van het kosteloze onderwijs is vakkleding. Deze kleding wordt namelijk jouw eigendom.