Medewerker marketing & communicatie

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar

Wil jij originele content bedenken en socialmedia-pagina's beheren? Of zie jij jezelf als een toekomstige expert in het opzetten van onvergetelijke marketingacties? Dan is de mbo-opleiding Medewerker marketing & communicatie iets voor jou! Je leert onder andere hoe je verschillende communicatiemiddelen kunt gebruiken en krijg je kennis van design en vormgeving. Ontdek alles over deze opleiding.

Waar wil jij deze opleiding volgen?

De Rooi Pannen Tilburg

De Rooi Pannen Eindhoven

Wat kun je worden met mbo marketing en communicatie? 

Na deze mbo marketing en communicatie ben je breed inzetbaar in verschillende functies en bedrijven. Je kunt terecht bij ieder bedrijf met een marketing- of communicatieafdeling, zoals een reclamebureau, webshop, evenementenbureau of overheidsinstelling. Met je diploma kun je onder andere online marketeer, communicatiemedewerker, projectmanager of accountmanager worden. 

studenten van de opleiding Medewerker marketing & communicatie

Welke vakken krijg je bij marketing en communicatie?

Wanneer je kiest voor deze opleiding marketing en communicatie (mbo) krijg je beroepsgerichte vakken als marketing, communicatie, mediavormgeving, evenementen en projectmanagement. Ook krijg je standaard les in Nederlands, Engels en rekenen. Aanvullend op deze vakken kun je kiezen uit verschillende keuzevakken om je kennis te verdiepen of juist te verbreden. Denk bijvoorbeeld aan vakken als ondernemerschap, audiovisueel of internationaal met Spaans of Duits. Deze communicatie en marketing opleiding bestaat voor zo'n 50% uit theorie en 50% praktijk. 

Hoelang duurt de mbo-opleiding marketing en communicatie? 

De opleiding Medewerker marketing & evenementen is een mbo-opleiding op niveau 4 en duurt 3 jaar. Het is een BOL-opleiding, wat betekent dat je voor een groot deel op school te vinden bent. Niet alleen in de schoolbanken, want je leert veel in de praktijk door te werken met echte opdrachten van echte bedrijven. Daarnaast ga je in leerjaar 2 én 3 op stage bij een erkend leerbedrijf. Een stage in het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden!  

Meer informatie - Tilburg 
Meer informatie - Eindhoven
 

Kosteloos onderwijs 

Bij De Rooi Pannen hoef je je geen zorgen te maken over schoolkosten. Wij bieden namelijk kosteloos onderwijs aan. Het enige wat je betaalt is het wettelijke lesgeld. De rest krijg je van ons cadeau: boeken, laptops, uitstapjes en meer. Aan het begin van het eerste schooljaar krijg je een laptop die je de hele studie mag gebruiken.  
 

Meer weten over deze opleiding? 

Heb je interesse in de opleiding Medewerker marketing & communicatie, maar zit je nog met vragen? Of wil je meer weten over de school in het algemeen? Je bent van harte welkom bij een van onze open dagen, meeloopdagen of rondleidingen! Meerdere keren in het jaar kun je je voor een kennismakingsmoment aanmelden. Dit is hét moment om de sfeer te proeven en te ontdekken of de school en opleiding bij jou passen. Bekijk het kennismakingsoverzicht en meld je aan! 

Bekijk kennismakingsoverzicht