Gespecialiseerd kok

  • Niveau 4
  • BBL
  • 2 jaar

Leren koken op sterrenniveau. De opleiding Gespecialiseerd kok daagt je uit om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Word jij de nieuwe chef-kok van dat populaire toprestaurant? Het ene jaar is gericht op de koude/warme keuken en basisgastronomie en het andere jaar staat patisserie centraal. Daarnaast leren we je alles wat je nodig hebt om leiding te kunnen geven.

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Bij de opleiding gespecialiseerd kok ga je aan de slag met het bedenken van nieuwe recepten of geef je een bestaand recept een eigen twist. Je leert verschillende vaktechnieken en gaat in de praktijk aan de slag in de keuken. Daarnaast krijg je de vakken rekenen, Nederlands, Engels, loopbaan en burgerschap en patisserie. Kies zelf waar jij meer over wilt leren met een keuzedeel. Bijvoorbeeld praktijkopleider, ondernemend gedrag of wijnkennis 2.

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Diploma Zelfstandig werkend kok

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een lerarenopleiding.

Kosten

BBL-studenten krijgen als zij op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn van school een factuur voor het te betalen cursusgeld. Voor niveau 1 en 2 bedraagt het cursusgeld € 270 per cursusjaar, voor niveau 3 en 4 is het cursusgeld € 654. Deze bedragen int de school voor het ministerie van OCW.

Geen schoolkosten
Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken
Débra van der Lem

Decaan

d.vd.lem@derooipannen.nl 0405001200