Zelfstandig werkend kok

  • Niveau 3
  • BOL, BBL
  • 2 of 3 jaar

Voel jij je in de keuken helemaal in je element? En hou je ervan om niet alleen zelf te koken maar ook leiding te geven aan je collega-koks? Dan is de opleiding Zelfstandig werkend kok misschien wel iets voor jou. Met jouw enthousiasme zorgen jij en je brigade voor prachtig ogende en heerlijk smakende gerechten. Tijdens de opleiding kun je al lekker veel oefenen: je gaat in allerlei horecazaken aan de slag, uiteindelijk ook in exclusieve restaurants.

Waar wacht je op!
Kom kennismaken of meld je aan

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Bij de opleiding zelfstandig werkend kok ga je aan de slag met het bedenken van nieuwe recepten of geef je een bestaand recept een eigen twist. Je leert verschillende vaktechnieken en gaat in de praktijk aan de slag in de keuken. Daarnaast krijg je de vakken rekenen, Nederlands, Engels, loopbaan en burgerschap en patisserie.

BOL of BBL?

Deze mbo-opleiding kun je volgen in twee leerwegen bij De Rooi Pannen: de beroepsopleidende leerweg (BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Welke leerweg past bij jou?

BOL: school en stage

Kies je voor de BOL-opleiding, dan ben je het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op door te koken voor echte gasten in onze eigen keukens en tijdens je stages.

BBL: school en werken

Wil je liever leren en werken combineren? Dan is de BBL-opleiding iets voor jou. Je leert de fijne kneepjes van het koksvak bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school voor lessen.

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar Leidinggevende keuken, Gespecialiseerd kok, Horecaondernemer/-manager, Ondernemend horecavakman, Manager party-, event- en businesscatering en een lerarenopleiding.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2022 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2022-2023 is het lesgeld vastgesteld op € 1.239,-.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Waar wacht je op! Kom kennismaken of meld je aan

Kom kennis maken
Débra van der Lem

Decaan

d.vd.lem@derooipannen.nl 0405001200