Van havo naar mbo

Zit jij op de havo en ben je je aan het oriënteren op een vervolgopleiding? Wist je dat ons mbo jou uitstekende mogelijkheden te bieden heeft? Zowel mét als zonder havodiploma.

Je doet bij ons namelijk een bak aan praktijkervaring op. Die ervaring kun je goed gebruiken bij een vervolg in het hbo én komt vaak prima van pas in jouw toekomstige baan. Daarnaast leg je bij ons een stevige basis als het gaat om zelfstandig werken.

Havodiploma op zak?

Heb jij je havodiploma op zak en wil je in vijf jaar twee diploma's halen? Het kan met de unieke mbo-hbo-doorstroomtrajecten van De Rooi Pannen en Breda University of Applied Sciences (BUas). 

Zo werkt het

De eerste twee jaar volg je een versnelde mbo niveau 4-opleiding. In deze twee jaar neem je deel aan projecten van BUas, loop je een korte stage en studeer je een dag in de week op je toekomstige hbo-instelling. Na het behalen van je mbo-diploma, stroom je in klas 2 van je hbo-opleiding in en rond je deze in drie jaar af.

Na vijf jaar heb je zowel je mbo- als hbo-diploma gehaald. Je hebt niet alleen hbo werk- en denkniveau, maar hebt dit aangevuld met flink wat praktijkervaring en zelfstandigheid. Jij bent helemaal klaar voor jouw eerste baan in het werkveld van jouw keuze!

Keuze uit vier trajecten

De Rooi Pannen en BUas bieden jou de volgende vier mbo-hbo-doorstroomtrajecten aan. 

 • Creative Business
  Je volgt de eerste twee jaar de mbo-opleiding Medewerker marketing & communicatie bij De Rooi Pannen in Tilburg. De laatste drie jaar doorloop je de hbo-bachelor Creative Business bij BUas. 
 • Hotel Management
  Je volgt de eerste twee jaar de mbo-opleiding Horecaondernemer/-manager bij De Rooi Pannen in Breda of Tilburg. De laatste drie jaar doorloop je de hbo-bachelor Hotel Management bij BUas. 
 • Leisure & Events
  Je volgt de eerste twee jaar de mbo-opleiding Medewerker evenementen bij De Rooi Pannen in Tilburg. De laatste drie jaar doorloop je de hbo-bachelor Leisure & Events bij BUas. 
 • Tourism Management
  Je volgt de eerste twee jaar de mbo-opleiding Leidinggevende toerisme & marketing bij De Rooi Pannen in Breda. De laatste drie jaar doorloop je de hbo-opleiding Tourism Management bij BUas.

De voordelen op een rij

Graag zetten we alle voordelen van de mbo-hbo-doorstroomtrajecten op een rij.

 • Je kunt met elk profiel instromen.
 • Je doet in de twee mbo-jaren een bak aan praktijkervaring op.
 • Je leert al in een vroeg stadium goed zelfstandig te werken.
 • Je bent na twee mbo-jaren verzekerd van een plek bij de BUas-opleiding van jouw keuze.
 • Je studeert vijf jaar maar betaalt maar drie jaar.

Geen havodiploma?

Ook zonder diploma op zak kun je als havoleerling bij verschillende van onze mbo-scholen een verkort traject volgen. Je kunt dan bijvoorbeeld in het tweede leerjaar instromen of halverwege het eerste leerjaar starten. Een overgangsbewijs van havo 4 naar 5 of soms zelf van 3 naar 4 kan al voldoende zijn. Zo kun je een mbo niveau 4-opleiding zonder studievertraging afronden. Je werkt toe naar hbo-niveau, terwijl je flink wat praktijkervaring opdoet.

Ben je benieuwd wat voor maatwerk voor jou mogelijk is? Neem dan contact op met de mbo-school van jouw keuze en wij bespreken het graag met je.