Doorstroomtraject Hotel Management

Ben jij een afgestudeerde havoleerling die een de stap via het mbo naar het hbo wel ziet zitten? Hou je van mensen om je heen, voedsel, dranken, gastvrijheid, gezelligheid en samenwerken? Ben je flexibel, creatief en sociaal en wil je dit zo goed mogelijk inzetten om jouw gasten een aangename tijd te geven? En maak jij iedereen enthousiast met jouw originele ideeën? 

Dan past het mbo-hbo-doorstroomtraject Hotel Management perfect bij jou! Je volgt de vierjarige mbo-opleiding Horecaondernemer/-manager (niveau 4) van De Rooi Pannen in twee jaar. Dit kan zowel in Breda als in Tilburg. In die twee jaar word je klaargestoomd om in het tweede leerjaar van de opleiding Hotel Management van BUas in te stromen.

Dit leer je

Aan bod komen onder andere: meewerken in spijs- en drankverstrekkende bedrijven, meewerken in logiesverstrekkende bedrijven, ondernemen en leidinggeven. Er is volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en praktijkervaring. Het programma in de twee mbo-jaren in Tilburg en Breda verschilt enigszins.

Breda
In het eerste jaar bereiden we je theoretisch voor op het managen van een hotel(afdeling) of restaurant. In dat jaar doe je bovendien je eerste praktijkervaring op. Je volgt twee projecten die BUas in leerjaar 1 op het programma heeft staan. Presentaties hiervan vinden op BUas plaats. In het eerste deel van het tweede jaar ga je op stage in het buitenland. Na die stage ben je manager in de praktijk en schrijf je je eigen ondernemingsplan.

Tilburg
In het eerste deel van het tweede leerjaar ga je onder meer samen in een team van studenten een horecaconcept ontwikkelen en uitvoeren en je ondernemingsplan schrijven en pitchen. In het tweede deel van dat leerjaar ga je stage lopen in een horecabedrijf in binnen- of buitenland.

Dit kun je ermee worden

Na afronding van dit traject kun je aan de slag als horecaondernemer in je eigen horecabedrijf, bedrijfsleider in de horeca of hieraan verwante bedrijfstakken. Mogelijkheden zijn er ook als manager van afdelingen in de hotellerie, zoals receptie, facilitaire dienst, sales en reserveringen. En uiteraard als manager van een restaurant, bar, inkoop of keuken van een horecabedrijf.

De voordelen op een rij

  • Je kunt met elk profiel instromen.
  • Je doet in de twee mbo-jaren een bak aan praktijkervaring op.
  • Je leert al in een vroeg stadium goed zelfstandig te werken.
  • Je bent na twee mbo-jaren verzekerd van een plek bij de BUas-opleiding van jouw keuze.
  • Je went geleidelijk aan Engelstalig onderwijs.
  • Je studeert vijf jaar, maar betaalt slechts drie jaar.
  • Je haalt twee diploma’s in vijf jaar.

Aanmelden

Denk je dat het mbo-hbo-doorstroomtraject Hotel Management goed bij jou past? Meld je dan aan voor de mbo-opleiding Horecaondernemer/-manager van De Rooi Pannen in Tilburg of Breda, die onderdeel uitmaakt van het vijfjarige traject. Bij je kennismakingsgesprek bespreken we de mogelijkheden van dit maatwerktraject. 

Aanmelden Tilburg Aanmelden Breda