Van havo naar mbo

Ontdek welke mogelijkheden De Rooi Pannen heeft speciaal voor havoleerlingen, met óf zonder havodiploma, die het anders willen aanpakken. 

Havodiploma op zak?

Als jij een havodiploma op zak hebt en twijfelt over een directe overstap naar het hbo, dan is het mbo misschien wel een mooie tussenstap voor jou.

Via het mbo naar het hbo

In vijf jaar tijd twee diploma's halen? Het kan met de unieke maatwerktrajecten voor havoleerlingen van De Rooi Pannen en Breda University of Applied Sciences (BUas). 

De eerste twee jaar volg je een versnelde mbo niveau 4-opleiding.  In deze twee jaar doorloop je ook projecten van BUas, loop je een korte stage en studeer je een dag in de week op je toekomstige hbo-instelling. Na het behalen van je mbo-diploma, stroom je in klas 2 in en rond je in drie jaar je hbo-opleiding bij BUas af.

Ontdek de maatwerktrajecten voor havoleerlingen:

Geen havodiploma?

Bij De Rooi Pannen kun je als havoleerling zonder diploma vaak een verkorte mbo-opleiding volgen of tussentijds instromen. Zo werk je toe naar hbo-niveau, terwijl je flink wat praktijkervaring opdoet.

Verkorte mbo-opleiding

Bij verschillende mbo-scholen van De Rooi Pannen kunnen havoleerlingen zonder diploma, maar met een overgangsbewijs van havo 4 naar 5 of soms zelfs van havo 3 naar 4, een verkort mbo-traject volgen. Zo kun je mbo niveau 4-opleiding zonder studievertraging afronden. Meer weten? Neem dan contact op met de school van jouw keuze.

Tussentijds instromen

Bij De Rooi Pannen Eindhoven kunnen havoleerlingen tussentijds instromen bij de niveau 4-opleidingen op het gebied van horeca of toerisme, leisure en marketing. Je start dan per 1 februari in leerjaar 1. Na instroom kijken we welk maatwerk er nodig is, zodat jij het eerste leerjaar succesvol afrondt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze decanen van de niveau 4-opleidingen in Eindhoven.