International business (tweetalig)

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar

Zie je jezelf al werken bij een bedrijf dat producten exporteert naar het buitenland? Buitenlandse klanten te woord staan, is voor jou geen probleem. Vind je het een uitdaging om vloeiend Engels te leren spreken? Dan is de tweetalige opleiding International business (tweetalig) iets voor jou. Als je deze opleiding afrondt, krijg je het diploma Assistent-manager internationale handel. Daarnaast behaal je aan het einde van de opleiding een extern erkend internationaal certificaat.

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens deze opleiding International business volg je de vakken international business, bedrijfseconomie, International trade, sales en marketing. Ook krijg je les in Nederlands, Engels, Duits en rekenen en ga je in het Trade Centre werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. In je keuzedeel kun je kiezen voor de vakken ondernemend gedrag of loopbaan en burgerschap. De meeste vakken worden in het Engels aangeboden, waardoor je spreek- en luistervaardigheid een boost krijgen. Zo ben jij na je opleiding helemaal klaar voor het internationale bedrijfsleven.

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 (start in klas 1)
  • Overgangsbewijs havo 4 naar havo 5 (start in klas 2)

Met een havodiploma is eventueel een verkort traject mogelijk.

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt.

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken