Entreeopleiding horeca-assistent

  • Niveau 1
  • BOL
  • 1 jaar

Zie jij een baan in de horeca wel zitten? Tijdens de Entreeopleiding horeca-assistent leer je de basis van werken in een hotel, restaurant of café. Je gaat koken en serveren en ontdekt wat jij het leukste vindt. Na een jaar kun je verder met een niveau 2-opleiding in die richting.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent. 

  • Je bent een doener 
  • Je houdt van afwisseling 
  • Je wil iets doen in de horeca 
  • Je wil iets met mensen doen 

Voor deze opleiding is geen diploma verplicht. Je moet wel minimaal 16 jaar zijn.   

Dit ga je leren

Bij de entreeopleiding horeca-assistent maak je kennis met de verschillende kanten van het horecavak tijdens de vakken praktijk keuken, vaktheorie keuken en praktijk restaurant. Zo kun je ontdekken welke richting het beste bij jou past. Ook krijg je de vakken rekenen, Nederlands, loopbaan en burgerschap en computertoepassingen. Kies zelf waar jij meer over wilt leren met een keuzedeel. Bijvoorbeeld solliciteren of rekenen in de beroepspraktijk. 

Student van de entreeopleiding Horeca-assistent doet praktijkervaring op in een restaurant van De Rooi Pannen.

Dit ga je na je opleiding doen

Met jouw entree-diploma kun je ervoor kiezen om te gaan werken of om verder te leren. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.   

Aan het werk

Met jouw niveau 1-diploma kun je aan de slag in de horeca, bijvoorbeeld als keukenassistent of in de bediening. Je kunt onder andere gaan werken in een restaurant of een bakkerij, maar ook bij een café of club.

Verder leren

Na deze niveau 1-opleiding kun je onder andere doorstromen naar de opleidingen Kok en Gastheer/gastvrouw. Ook kun je een niveau 2-opleiding gaan volgen in een andere richting. De wereld ligt aan jouw voeten!

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptops en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.