Kok

  • Niveau 2
  • BOL
  • 2 jaar

Een culinair hoogstandje of simpele Hollandse kost? Het maakt jou niet uit wát je kookt, als jouw gasten zich maar verbazen over hoe mooi hun bordje eruitziet en hoe bijzonder het smaakt. Lang sta je trouwens niet stil bij de complimenten, want je bent alweer druk met het perfectioneren van je volgende gerecht. Droom jij zelfs ’s nachts over hoe je die ene salade nog net iets lekkerder kunt maken? Dan is de koksopleiding echt iets voor jou!

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Bij de opleiding tot kok leer je hoe jij de lekkerste gerechten op tafel zet bij de vakken praktijk en vaktheorie keuken en practicums/instructies. Ook kies je voor een keuzedeel, bijvoorbeeld Aziatische keuken of inspelen op innovaties. Daarnaast krijg je de vakken rekenen, Nederlands, Engels, loopbaan en burgerschap, computertoepassingen en bedrijfseconomie.

 

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Vmbo-diploma
  • Diploma Horeca-assistent

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar Zelfstandig werkend kok, Horecaondernemer/-manager, Ondernemend horecavakman en Manager party-, event- en businesscatering.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Studie in cijfers

 

Toelichting
De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

 

Waar wacht je op?

Kom kennismaken