Esmee op stage in Malta
Esmee volgt het mhbo-traject volgt en loopt momenteel stage in een groot hotel op Malta. Benieuwd naar Esmee haar bevindingen en ervaringen? Lees hier het...
Esmee zit in haar laatste jaar van de opleiding Horecaondernemer/-manager. Omdat ze haar havodiploma op zak heeft, koos ze voor het versnelde mhbo-traject Hotelmanagement. Hierdoor kan ze de vierjarige opleiding in twee jaar afronden.
Ze loopt momenteel stage in een groot hotel op Malta en vertelt over haar bevindingen. Esmee: “Aan iedereen die twijfelt over een buitenlandstage, wil ik zeggen: doe het!”.
“Natuurlijk. Ik ben Esmee, 21 jaar oud en ik kom uit Vught. Momenteel volg ik het mhbo-traject Hotelmanagement aan De Rooi Pannen, een versneld traject van twee jaar waarmee ik mijn niveau 4-diploma hoop te behalen. Op dit moment loop ik stage op Malta.”
“Voordat ik naar De Rooi Pannen ging, studeerde ik al twee jaar hotelmanagement in Breda. Het studentenleven trok me echter iets te veel aan, waardoor mijn studie niet goed verliep. Maar ik wist wel dat ik nog iets van een studie wilde gaan doen. Aangezien ik werken met mensen erg leuk vind, besloot ik een mhbo-traject te volgen. Het versnelde traject van De Rooi Pannen Horeca sprak me aan, omdat ik geen tijd wilde verliezen op mijn leeftijd.”
Het versnelde traject sprak me aan, omdat ik geen tijd wilde verliezen op mijn leeftijd.
Esmee | Studente mhbo-traject Hotelmanagement
“Mijn oorspronkelijke plan was om stage te lopen bij de Holland America Lijn, maar toen bleek dat de school geen contract meer met hen had. Toevallig vertelden vrienden dat zij naar Malta gingen voor een stage, en na wat research was ik verkocht. Nu loop ik stage bij het Malta Marriott Resort & Spa, een enorm hotel. En ik heb er geen moment spijt van gehad! Juist door de grootte van dit hotel leer ik enorm veel. Hoewel ik een functie heb op de afdeling front office, zie ik van alle afdelingen wel dingen voorbijkomen. Van HR tot de financiële afdeling, de evenementen, het restaurant en nog meer. Dat is tof.”
“Ik werk in de front office van het hotel. Ik check gasten in, voer betalingen in en communiceer veel met bezoekers. In het begin was dat spannend, want ik had nog nooit in een hotel gewerkt. Gelukkig kreeg ik goede training en begeleiding van mijn manager, en nu gaat het steeds beter. Sterker nog: er staan al verschillende reviews online waarin mijn naam genoemd wordt!”
“Wat ik vooral heel waardevol vind tot nu toe is het stukje weerbaarheid dat ik hier heb meegekregen. Ik ben altijd erg begaan met mensen, maar dat slaat soms zo door dat ik zelfs sorry zeg tegen degene die míj omver duwt, bij wijze van. Dat is voor gasten natuurlijk prettig, ze voelen zich gehoord door mij. Maar mijn manager duwde me op het hart dat ik niet zoveel sorry hoef te zeggen, omdat het ook zwak kan overkomen. Door mijn manager in het hotel leer ik sterker over te komen. Daarnaast heb ik geleerd dat het belangrijker is om dingen goed te doen dan snel. In het begin wilde ik alles zo snel mogelijk doen, maar daardoor maakte ik fouten. Nu weet ik dat het niet erg is om even de tijd te nemen. Ik heb ook al veel opgestoken over het managen van mijn taken, vooral tijdens drukke momenten.” Lachend: “Eerst was ik een warhoofd bij de check-in, maar nu heb ik meer structuur en zelfvertrouwen.”
Aan studenten die twijfelen over een buitenlandstage wil ik alleen maar zeggen: doe het!
Esmee | Studente mhbo-traject Hotelmanagement
“Malta heeft me echt positief verrast! Het is een prachtig eiland met mooie stranden en veel bezienswaardigheden. Naast het werk heb ik ook genoten van de gastvrijheid van de lokale bevolking. En in de zomer, als ik vroege diensten had, kon ik na mijn werk lekker naar het strand.”
“Ik weet nog niet precies wat ik later wil doen, maar ik hoop wel in de hospitalitybranche te blijven werken. Misschien als general manager van een restaurant of hotel, al heb ik iemand nodig die me ondersteunt omdat ik wat chaotisch ben. Het is nog even zoeken waar ik beland…”
Lachend: “Neem een goed gevulde portemonnee mee, want je geld gaat sneller op dan je denkt! Voor mij voelt deze stage als een combi van werk en vakantie, ook al werk je tijdens je stage veel. In mijn vrije tijd gaan er heel wat Apérol Spritz doorheen… Aan studenten die twijfelen over een buitenlandstage wil ik alleen maar zeggen: doe het. Ook als je het spannend vindt. Het is juist onwijs leerzaam om uit je comfortzone te stappen. Je leert veel over jezelf, maar ook over andere culturen en vreemde talen.”
Lees meer over de school De Rooi Pannen Horeca. Je vindt deze school in Tilburg, Eindhoven en Breda. Ontdek welke richting het beste bij jou past!
Je kunt op meerdere momenten in het jaar binnenkijken in onze scholen. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag.
Esmee volgt het mhbo-traject volgt en loopt momenteel stage in een groot hotel op Malta. Benieuwd naar Esmee haar bevindingen en ervaringen? Lees hier het...
De samenwerking met Van Asch Horeca draagt bij aan het ontwikkelen van jong horeca talent. Wil jij meer weten? Lees hier het verhaal.
Dwaresa is één van de gezichten van de wervingscampagne van De Rooi Pannen. Maar wie is Dwaresa nou eigenlijk? Lees hier haar verhaal.