Het voorbeeld van dromen én doen: Fee Paassen en haar creatieve branding agency

De Bredase Fee Paassen (23) is oud-student van De Rooi Pannen en een mooi voorbeeld van succes in multitasking en doorzettingsvermogen. Op dit moment volgt ze de hbo-studie commerciële economie aan Avans Hogeschool én runt ze haar eigen onderneming in branding. Fee bewijst dat leeftijd geen beperking hoeft te zijn voor grote prestaties en een snelle persoonlijke ontwikkeling. 

Fee Paassen poseert zittend en kijkt richting de camera.

Twee mbo-opleidingen

Twee jaar geleden studeerde Fee op De Rooi Pannen af aan maar liefst twee opleidingen: Junior accountmanager en Junior manager groothandel. “Ik zocht voor mezelf naar iets meer uitdaging. Vanuit De Rooi Pannen werd dit gelukkig alleen maar gestimuleerd; de school dacht echt goed met me mee. Er werd continu gekeken naar hoe het met mij ging en wat ik nodig had. En liep het even niet zoals gepland? Dan dachten docenten met me mee over een oplossing. Heel prettig vond ik dat.” 

Dat Fee koos voor twee opleidingen van De Rooi Pannen Handel & Ondernemen zegt veel over haar persoonlijkheid. “Ik ben iemand die graag een doel heeft en daar naartoe werkt. Ik wil uitgedaagd worden. Misschien is dat ook wel de reden dat ik een half jaar geleden mijn eigen bedrijf ben gestart: Branding Behaviour. Daarmee help ik bedrijven hun merkpersoonlijkheid in kaart te brengen. Gericht op het innerlijk (strategie) en uiterlijk (vormgeving).”

Ontdek De Rooi Pannen Handel & Ondernemen

Toekomstplannen 

Toch was een eigen onderneming niet de eerste droom van Fee. Ze lacht: “Ik riep altijd dat ik commercieel directeur wilde worden van een groter bedrijf. Maar mede door de lessen op De Rooi Pannen, ontdekte ik dat ik het zelf wilde gaan proberen. Ik heb veel gehad aan de saleslessen, daar profiteer ik nu in mijn eigen bedrijf nog steeds van. Mijn droom voor nu? Mijn bedrijf uitbouwen tot een echte agency, met een clubje ambitieuze werknemers onder me. Het liefst voor mijn dertigste. Of dat lukt, gaan we zien.” 

Voor nu combineert Fee haar onderneming met haar hbo-opleiding. Iets wat volgens haar goed te doen is. “Op het hbo heb je meer vrijheid dan op het mbo. Daardoor kan ik mijn eigen tijd goed indelen. Hoewel die vrijheid fijn is, heb je er ook wel veel discipline voor nodig om daadwerkelijk te doen wat je moet doen. Die discipline heb ik vanuit De Rooi Pannen meegekregen, dus daar ben ik de school erg dankbaar voor.” 

Ik heb veel gehad aan de saleslessen, daar profiteer ik nu in mijn eigen bedrijf nog steeds van.

Fee Paassen Oud-student en ondernemer

Inspiratiebron voor anderen

Aan huidige studenten van De Rooi Pannen geeft Fee zo nu en dan voorlichting. “Ik vertel ze over mijn eigen reis, hoe ik doe wat ik doe, en waarom. Als ik daarmee maar één persoon kan inspireren, ben ik al blij. Een tijdje terug heb ik op twee verschillende voorlichtingsmomenten gesproken. Bij de tweede keer kwam er een jongen naar me toe die zei: ‘Ik zag jou de vorige keer ook, je inspireert me’. Dat vind ik tof. Dan heb ik dus een goede indruk achtergelaten bij tenminste één student.” Het klinkt misschien alsof het Fee allemaal gemakkelijk afgaat, maar dat is niet het geval. “Ik vond spreken voor groepen lange tijd best eng. Maar juist om van die angst af te komen, besluit ik dit vaker te doen. Ik merk dat mijn presentatieskills er beter door worden en dat ik me zelfverzekerder voel.” 

Aan de nieuwe lichting studenten wil Fee meegeven dat er meer mogelijk is dan je zelf misschien denkt. “Het gebeurt mij in het ondernemen regelmatig dat er iets op mijn pad komt dat voelt als een blok aan mijn been. Maar door ermee aan de slag te gaan ontdek ik dat het helemaal niet zo zwaar is als het in eerste instantie leek. Het is een kwestie van doen en durven, daar leer je het meeste van. Stel jezelf een doel en ga ervoor. Jij bent de enige die ervoor kan zorgen dat dat doel waargemaakt wordt.” Fee is vastbesloten om anderen te inspireren en te motiveren om hetzelfde te doen, met haar voorlichting op De Rooi Pannen. “En verder? Blijf ik lekker ondernemen en nog even studeren!”