Entreeopleiding horeca-assistent

  • Niveau 1
  • BOL
  • 1 jaar

Wil jij aan de slag in de horeca? Tijdens de Entreeopleiding horeca-assistent leer je de basis van werken in een hotel, restaurant of café. Je gaat koken en serveren en ontdekt wat jij het leukste vindt. De entreeopleiding is een mbo-opleiding op niveau 1 en duurt één jaar. Na dit jaar kun je verder met een niveau 2-opleiding in jouw gewenste richting.

Wat is een entreeopleiding in de horeca?

Tijdens de horeca-assistent opleiding maak je kennis met de verschillende kanten van het horecavak. Je krijgt zowel theorie- als praktijklessen. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag in onze echte keukens en echte restaurants. Deze vind je op onze scholen in Tilburg, Eindhoven en Breda. Je leert tijdens deze praktijklessen hoe je gerechten bereidt, hoe je gasten bedient en hoe je samenwerkt met je collega's. 

Naast de horecavakken krijg je tijdens de horeca-assistent opleiding ook vakken als rekenen, Nederlands, loopbaan en burgerschap en computertoepassingen. Deze vakken helpen je om je algemene kennis en vaardigheden te verbeteren. Je kunt ook zelf kiezen waar jij meer over wilt leren met een keuzedeel. Dit is een extra vak dat je kunt volgen om je te verdiepen of te verbreden in een onderwerp. Bijvoorbeeld solliciteren, duurzaamheid in de horeca of rekenen in de beroepspraktijk. 

Hoe oud moet je zijn voor de opleiding horeca-assistent niveau 1?

Om te beginnen met een entreeopleiding moet je minimaal 16 jaar oud zijn op 1 augustus. Dit geldt voor alle mbo-opleidingen. Voor een entreeopleiding heb je geen vooropleiding nodig, terwijl dit bij alle andere niveaus wel een vereiste is.  

Alle entreeopleidingen bij De Rooi Pannen duren één jaar. Na de horeca-assistent opleiding kun je aan de slag als horeca-assistent of kun je doorstromen naar een niveau 2-opleiding, bijvoorbeeld naar de opleiding Kok of Gastheer/gastvrouw. Is horeca het toch niet helemaal voor jou? Dan kun je met je niveau 1-diploma ook doorstromen naar een mbo-opleiding in een ander vakgebied. 

Jouw week als horeca-assistent in opleiding

Door de combinatie van theorie en praktijk bij De Rooi Pannen Horeca ziet je week er heel gevarieerd uit. Op maandag heb je bijvoorbeeld de horeca-praktijkdag op school, waarbij je meewerkt in het restaurant van de kantine. Op dinsdag loop je een dag stage bij een bedrijf dat je zelf hebt gekozen. Op woensdag ga je weer naar school voor een patisserieles. Hier leer je gebak, koekjes, chocolade en andere zoete lekkernijen maken. Vervolgens sluit je de week af met theorielessen.

Aanmelden opleiding Tilburg Aanmelden opleiding Eindhoven Aanmelden opleiding Breda

Ontdek De Rooi Pannen

Op onze website vind je superveel informatie over onze school. Maar we hebben we ook een nieuwsbrief, waarmee je nog meer ontdekt over De Rooi Pannen. 
Meld je nu aan en:

  • ben als eerste op de hoogte van events, zoals de open dag.
  • ontvang persoonlijke verhalen van onze studenten.
  • maak kans op een digitale cadeaubon van Bol t.w.v. € 50,-.
Aanmelden