Entreeopleiding horeca-assistent

 • Niveau 1
 • BOL
 • 1 jaar

Zie jij een baan in de horeca wel zitten? Tijdens de Entreeopleiding horeca-assistent leer je de basis van werken in een hotel, restaurant of café. Je gaat koken en serveren en ontdekt wat jij het leukste vindt. Na een jaar kun je verder met een niveau 2-opleiding in die richting.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent. 

 • Je bent een doener 
 • Je houdt van afwisseling 
 • Je wil iets doen in de horeca 
 • Je wil iets met mensen doen 

Voor deze opleiding is geen diploma verplicht. Je moet wel minimaal 16 jaar zijn.   

Dit ga je leren

Bij de entreeopleiding Horeca-assistent maak je kennis met de verschillende kanten van het horecavak. Je leert koken en serveren. Je gaat bijvoorbeeld soepen, salades en sauzen maken. Ook leer je meer over hygiëne en oefen je jouw sociale vaardigheden. Je krijgt les in de keukens en in de restaurants op school. Zo ontdek je welke richting het beste bij jou past. 

Een paar uur per week volg je lessen bij Eindhoven Toerisme, Leisure & Marketing om jezelf zo wat breder te kunnen oriënteren.

Studenten van de entreeopleiding Horeca-assistent doen praktijkervaring op in het restaurant van De Rooi Pannen Horeca.

Vakken

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit: 

 • (Vaktheorie en praktijk) keuken
 • Praktijk restaurant
 • Rekenen
 • Nederlands
 • Loopbaan en burgerschap

Keuzevakken

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met onze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. Leer bijvoorbeeld meer over duurzaamheid in de horeca.

 • Duurzaamheid in het beroep
 • Verrijking leervaardigheden
Studenten doen praktijkervaring op in de keuken van De Rooi Pannen Eindhoven Horeca

Zo echt kan leren zijn

60% praktijk / 40% theorie 

Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. We hebben onze eigen keukens en restaurants op school. En daar ga jij veel ervaring opdoen! Het grootste deel van jouw tijd op school ben je bezig in de praktijk. Denk aan werken in de keuken of het restaurant. Ook krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen. Deze vakken helpen je om je algemene kennis en vaardigheden te verbeteren.

Dit ga je na je opleiding doen

Met jouw entree-diploma kun je ervoor kiezen om te gaan werken of om verder te leren. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.   

Aan het werk  

Met jouw niveau 1-diploma kun je aan de slag in de horeca, bijvoorbeeld als keukenassistent of in de bediening. Je kunt onder andere gaan werken in een restaurant of een bakkerij, maar ook bij een café of club. 

Verder leren  

Na deze niveau 1-opleiding kun je onder andere doorstromen naar de opleidingen Kok, Gastheer/gastvrouw of Medewerker recreatie & sport. Ook kun je een niveau 2-opleiding gaan volgen in een andere richting. De wereld ligt aan jouw voeten! 

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.