Entreeopleiding horeca-assistent

  • Niveau 1
  • BOL
  • 1 jaar

Ben jij een echte duizendpoot en wil je graag kennismaken met koken én serveren? Bij onze assistentenopleiding leer je verschillende kanten van de horeca kennen en kom je erachter hoe divers het werk binnen deze branche is. Na het afronden van de opleiding heb je een goede basis om door te stromen naar één van de andere richtingen binnen de horeca.

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Bij de entreeopleiding horeca-assistent maak je kennis met de verschillende kanten van het horecavak tijdens de vakken praktijk keuken, vaktheorie keuken en praktijk restaurant. Zo kun je ontdekken wat jij echt leuk vindt. Ook krijg je de vakken rekenen, Nederlands en loopbaan en burgerschap en kies je een keuzedeel, bijvoorbeeld duurzaamheid in de horeca. Een paar uur per week volg je lessen bij Eindhoven Toerisme, Leisure & Marketing om jezelf zo wat breder te kunnen oriënteren.

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

Een vooropleiding is niet nodig. 

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je onder andere doorstromen naar de opleidingen Kok en Gastheer/gastvrouw.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Waar wacht je op?

Kom kennismaken