Gastheer/Gastvrouw

  • Niveau 2
  • BOL
  • 2 jaar

Maak jij makkelijk een praatje met mensen? En vind je het leuk om hapjes en drankjes te verzorgen voor bezoek thuis? Dan is de opleiding Gastheer/gastvrouw echt iets voor jou. Je leert hoe je gasten in de horeca een warm welkom geeft en ze een ervaring bezorgt die ze niet snel meer vergeten.

Wat is een gastvrouw of gastheer?

Voordat je kiest voor deze opleiding, is het handig om te weten wat een gastheer of gastvrouw nou precies doet. Als gastheer of gastvrouw zorg je voor een warme ontvangst en een prettige sfeer in een horecagelegenheid. Als gastheer of gastvrouw ben je het visitekaartje van het bedrijf waar je werkt. Je ontvangt de gasten, neemt hun bestellingen op, serveert de drankjes en gerechten, en rekent af. 

Je hebt oog voor detail en je weet hoe je de wensen en behoeften van de gasten kunt vervullen. Je bent vriendelijk, beleefd en professioneel. Je weet goed hoe je je hoofd koel kunt houden en je bent een fijne collega om mee samen te werken. Je hebt ook kennis van de producten die je aanbiedt, de hygiënevoorschriften en de veiligheidsregels. Kortom, als gastheer of gastvrouw zorg je ervoor dat de gasten een onvergetelijke ervaring hebben en graag terugkomen. En dit alles leer je tijdens de opleiding Gastheer/Gastvrouw niveau 2! 

De opleiding

Tijdens de mbo-opleiding tot gastvrouw of gastheer krijg je zowel theorie- als praktijklessen. Je leert in onze echte restaurants op onze scholen in Tilburg, Eindhoven en Breda. Ook doe je waardevolle praktijkervaring op tijdens je stage bij een bedrijf.  

Naast de praktijklessen in het restaurant, krijg je ook theorielessen over de horecabranche, verschillende producten en hygiëne. Algemene vakken zoals rekenen, Engels, Nederlands, computertoepassingen en loopbaan en burgerschap zul je ook volgen. Deze vakken helpen je om je persoonlijk verder te ontwikkelen. 

Verdiepen of verbreden met keuzevakken

Je kunt de mbo gastvrouw opleiding nog verrijken met een keuzedeel. Met een keuzedeel kun je je verdiepen in een onderwerp dat je interessant vindt of dat je kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een keuzedeel over gerechten bereiden, waarbij je leert hoe je eenvoudige gerechten kunt klaarmaken in de keuken. Of je kunt kiezen voor een keuzedeel over gastvrijheid in de zorg, waarbij je leert hoe je kunt werken in een zorginstelling, zoals een ziekenhuis of een verpleeghuis. 

Meer informatie - Tilburg Meer informatie - Eindhoven Meer informatie - Breda

Ontdek De Rooi Pannen

Op onze website vind je superveel informatie over onze school. Maar we hebben we ook een nieuwsbrief, waarmee je nog meer ontdekt over De Rooi Pannen. 
Meld je nu aan en:

  • ben als eerste op de hoogte van events, zoals de open dag.
  • ontvang persoonlijke verhalen van onze studenten.
  • maak kans op een digitale cadeaubon van Bol t.w.v. € 50,-.
Aanmelden