Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw

  • Niveau 3
  • BOL, BBL
  • 2 of 3 jaar

Samen met jouw team gasten van luxere horecazaken een onvergetelijke ervaring bezorgen? Ga dan voor de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw. Je leert hoe je het gasten naar de zin maakt en hoe je jouw collega’s aanstuurt. Iets wat prima bij jou past, want jij bent graag in contact met mensen.

Dit doe je als zelfstandig werkend gastheer of gastvrouw 

Als zelfstandig werkend gastheer of gastvrouw ben je het visitekaartje van een restaurant of hotel. Je ontvangt de gasten met een warme glimlach en zorgt ervoor dat ze zich direct welkom voelen. Je kunt elke vraag beantwoorden en elke situatie aan. Je bent verantwoordelijk voor een vlekkeloze service en een onvergetelijke ervaring. En dat is zeer geslaagd wanneer de gasten nog eens terugkomen. Met jouw oog voor detail en passie voor gastvrijheid, maak je van elk bezoek een speciale gelegenheid. 

Welke opleiding heb je nodig voor gastheer/gastvrouw? 

Om gastheer of gastvrouw te worden kun je verschillende opleidingen volgen. Bijvoorbeeld de Gastheer/gastvrouw opleiding. Dit is een mbo-niveau 2 opleiding en duurt 2 jaar. Je kunt deze opleiding volgen bij De Rooi Pannen Tilburg, Eindhoven en Breda. Met dit diploma kun je aan de slag als gastheer of gastvrouw.  

Doorstuderen? Dat kan! De opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw is een niveau 3-opleiding en wordt aangeboden bij De Rooi Pannen Tilburg, Eindhoven en Breda. Hier leer je werk zelfstandig uit te voeren. Zoals hoe je het gasten naar de zin maakt en hoe je jouw collega’s aanstuurt.  

Uiteraard kun je ook met een niveau 4-opleiding gastheer of gastvrouw worden. Bij De Rooi Pannen Tilburg kun je bijvoorbeeld de opleiding Leidinggevende bediening volgen, maar ook de opleiding Horecaondernemer/-manager zou hiervoor geschikt zijn. 

Docent en studenten van de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw

Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw opleiding: BBL of BOL? 

Wanneer je de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw wilt volgen, kun je kiezen uit twee verschillende leerwegen. Namelijk BOL en BBL. BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Dit houdt in dat je voor het grootste deel van je opleiding op school te vinden bent. Daarnaast ga je stagelopen bij een erkend leerbedrijf. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Hier combineer je het leren met werken. Je komt af en toe naar school voor lessen en leert de fijne kneepjes van gastvrijheid bij een erkend leerbedrijf.

Meer informatie - Tilburg Meer informatie - Eindhoven Meer informatie - Breda

Welke horeca niveau 3-opleidingen zijn er nog meer? 

De opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw is een horeca niveau 3-opleiding. Is de keuken meer iets voor jou? Bekijk dan eens de opleiding Zelfstandig werkend kok. Deze kun je volgen in zowel Tilburg, Eindhoven als Breda. Bij beide horeca niveau 3-opleidingen kun je kiezen tussen de BOL- of BBL-leerweg.