Kok

 • Niveau 2
 • BOL, BBL
 • 2 jaar

Mogen ze jou ’s nachts wakker maken voor een lekker gerecht? En zie jij jezelf wel staan in de keuken van een eetcafé of restaurant? Kies dan voor de opleiding Kok. Je leert kooktechnieken aan en weet alles over allerlei ingrediënten. Zo kan je gasten een smakelijk etentje bezorgen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent: 

 • Je hebt een passie voor koken 
 • Je bent creatief 
 • Je hebt niet snel stress 
 • Je bent flexibel 
 • Je kunt goed samenwerken 

Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:  

 • Vmbo-diploma (basis) 
 • Mbo-diploma (niveau 1, entreediploma) 

Dit ga je leren

Tijdens deze opleiding leer jij alles over het koksvak. Van het bestellen van ingrediënten tot aan de mise en place. En van de bereiding van gerechten tot aan de opmaak van de borden. 

 Je leert de theorie achter verschillende bereidings- en afwerkingstechnieken en gaat in de praktijk aan de slag met kook-, snij- en spuittechnieken. Je maakt kennis met allerlei ingrediënten en leert hoe je hiermee kunt werken.  

Denk bijvoorbeeld aan het maken van bouillons, soepen, salades, aardappelgarnituren, sauzen en parfaits. En ook het bakken en braden van vis en vlees. Al tijdens jouw opleiding maak jij de meest smakelijke gerechten!  

Studenten Kok krijgen doen praktijkervaring op in de keuken van De Rooi Pannen Horeca.

Vakken

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit:

 • (Vaktheorie en praktijk) keuken
 • Patisserie
 • Rekenen
 • Engels
 • Nederlands
 • Loopbaan en burgerschap

Keuzevakken

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. 

 • Duurzaamheid in beroep

Zo echt kan leren zijn

Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. Bij een stagebedrijf, leerbedrijf of in onze eigen restaurants of onderwijshotel. Hoe dat er voor jou precies uitziet, ligt aan de leerweg waar jij voor gaat: de beroepsopleidende leerweg (BOL) of de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).  

BOL: school en stage

Kies je voor de BOL-opleiding, dan ben je het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op door te koken voor echte gasten in onze eigen keukens en tijdens je stages. 

BBL: school en werken

Wil je liever leren en werken combineren? Dan is de BBL-opleiding iets voor jou. Je leert de fijne kneepjes van het koksvak dan bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school voor lessen. 

Dit ga je na je opleiding doen

Met een niveau 2-diploma Kok ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen. 

Aan het werk 

Met jouw diploma kan je aan de slag als kok in een hotel, restaurant, eetcafé of cateringbedrijf. Veel studenten blijven werken bij hun stagebedrijf.   

Verder leren 

Van onze studenten stroomt een groot aantal door naar de niveau 3-opleiding Zelfstandig werkend kok. Ook kun je de niveau 4-opleiding Horecaondernemer/-manager, Ondernemend horecavakman of Manager party-, event- en businesscatering gaan volgen.

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptops en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.