Leidinggevende bediening
Kan jij goed met mensen omgaan? En zie jij jezelf wel een team aansturen? Dan ben jij zeker geschikt voor de opleiding Leidinggevende bediening. Je leert hoe je...
Heb jij een duidelijke visie op keukenprocessen en kun je dit toepassen in de beroepspraktijk? Ben jij een trendwatcher en vind je het leuk om mensen aan te sturen? Dan is de opleiding Leidinggevende keuken echt iets voor jou. Natuurlijk leer je alles over koken, maar ook over wat er nog meer komt kijken bij een succesvolle keuken. Van de financiële kant tot de planning en het aansturen van de keukenbrigade.
Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent.
Ook belangrijk. Om met deze opleiding bij De Rooi Pannen te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:
Als leidinggevende in de keuken heb je de eindverantwoordelijkheid voor alle werkzaamheden binnen jouw team. Tijdens deze opleiding leer je alle benodigde vaardigheden om efficiënt een team in een keuken aan te sturen. Je leert omgaan met verschillende persoonlijkheden en hoe je jouw team kunt motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Een afdelingsplan zal je daarbij gaan helpen. Daarnaast leer je hoe je processen in de keuken verbeterd, hoe je omgaat met de financiën en budgetten en hoe je de wettelijke regels en voorschriften waarborgt. Uiteraard leer je zelf ook mee te draaien met de dagelijkse werkzaamheden in de keuken en beheer je de voorraad.
Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit:
Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitzien. Met onze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden.
Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. We hebben onze eigen restaurants. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. Bij een stagebedrijf, leerbedrijf of in onze eigen restaurants. Hoe dat er voor jou precies uitziet, ligt aan de leerweg waar jij voor gaat: de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) of de combinatie beroepsopleidende leerweg (BOL) met BBL.
Wil jij leren en werken combineren? Dan is de BBL-opleiding iets voor jou. Je leert de fijne kneepjes van het koksvak bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school om je kennis nog meer bij te spijkeren tijdens lessen.
Kies je voor de BOL-BBL-opleiding, dan ben je de eerste twee jaar het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op door te koken voor echte gasten in onze eigen keukens en tijdens je stage. De laatste twee jaar groei je verder als Leidinggevende keuken bij een erkend leerbedrijf, waar je maximaal 32 uur in de week zal werken.
Met een diploma Leidinggevende keuken ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.
Met jouw diploma kan je aan de slag als leidinggevende of manager in de keuken van een hotel, restaurant, eetcafé, cateringbedrijf of brasserie. De weg ligt open voor de meest uiteenlopende bedrijfsconcepten. Dankzij jouw opgedane kennis en uitgebreide ervaring in de keuken kun je ook zelf een horecazaak openen. Veel studenten blijven werken bij hun leer- of stagebedrijf.
Natuurlijk kan je ook doorstuderen na je opleiding. Met jouw niveau 4-diploma kun je een hbo-opleiding volgen. Bijvoorbeeld naar de Hoge Hotelschool of de HAS green academy.
Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten.
Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen.
Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.
Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.
Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.
Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.
Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.
Kan jij goed met mensen omgaan? En zie jij jezelf wel een team aansturen? Dan ben jij zeker geschikt voor de opleiding Leidinggevende bediening. Je leert hoe je...
Werkt jouw enthousiasme aanstekelijk? En wil je gasten verwelkomen in jouw restaurant of hotel? Dan zit je goed bij de opleiding Horecaondernemer/-manager. Je...
Het geheim van een goed (eet)café of eetcafé? De sfeer, de gasten én een goede ondernemer. En die ondernemer? Dat ben jij! Met jouw verantwoordelijkheidsgevoel...
Een passie voor koken? De opleiding Gespecialiseerd kok daagt je uit om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Je bedenkt nieuwe recepten en geeft een...
Je kunt je aanmelden voor deze opleiding via Centraal Aanmelden MBO (CAMBO). Je hebt daarvoor je DigiD nodig. Meer info over aanmelden vind je hier.
Selecteer hieronder in welke leerweg je de opleiding wilt volgen en meld je aan!