Medewerker recreatie & sport

  • Niveau 2
  • BOL
  • 2 jaar

Ontvang jij straks met je stralende lach gasten op hun vakantieverblijf? Geef jij het lesje aquajogging in het zwembad van het resort? Of zorg jij liever voor de hapjes en de drankjes? Als Medewerker recreatie & sport ben je van alle markten thuis. In alles wat je doet, maak je het met jouw enthousiasme gasten naar hun zin.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent:

  • Je houdt van organiseren 
  • Je bent sportief 
  • Je bent gastvrij 
  • Je bent creatief 
  • Je bent enthousiast 

Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:

  • Mbo-diploma niveau 1
  • Vmbo-diploma (basisberoepsgerichte leerweg)

Dit ga je leren

Tijdens je opleiding leer je verschillende vaardigheden en kennis die nodig zijn om te kunnen werken in de recreatie- en sportsector. Je leert bijvoorbeeld het organiseren van diverse activiteiten voor gasten, het overdragen van je enthousiasme op anderen en het omgaan met verwachtingen en wensen van gasten. Daarnaast leer je ook om professioneel te communiceren met collega's, het management en gasten en hoe je deze communicatie positief kan beïnvloeden. Door deze brede en diverse opleiding ben je na het afronden van je studie in staat om als professionele en enthousiaste medewerker in deze sector te werken. 

Studenten van de opleiding Medewerker recreatie & sport organiseren een spel voor kinderen in verkleedkleding.

Vakken 

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit.

  • Entertainment 
  • Horeca 
  • Evenementenorganisatie 
  • Facilitaire dienstverlening  
  • Frontoffice/Backoffice
  • Nederlands, Engels en Duits 
  • Rekenen 
  • Burgerschap
  • LOB 

Keuzevakken

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. 

  • Entertainment 
  • Bereiden gerechten 
  • Lifeguard 
Student doet praktijkervaring op tijdens haar opleiding Medewerker recreatie & sport. Ze voert frontofficewerkzaamheden uit.

Zo echt kan leren zijn

60% praktijk / 40% theorie 

Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. We hebben ons eigen theater Backstage, gymzaal en frontofficelokaal. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. En natuurlijk ga je ook op stage.  

De opleiding biedt een mooie mix van theorie en praktijk waarbij leren vanuit de praktijk centraal staat. De praktijkvakken zijn evenwichtig verdeeld over de twee leerjaren. In leerjaar 1 heb je 80 uur interne praktijk en 120 uur stage van 1 dag per week. In het tweede leerjaar loop je 5 maanden stage aan het einde van het leerjaar.  

Dit ga je na je opleiding doen

Met een diploma Medewerker recreatie & sport ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk 

Met jouw diploma kan je aan de slag als medewerker binnen de sport- of recreatiesector. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van kinderen bij Monkey Town of Jump XL, het klaarzetten van sportactiviteiten bij een sportvereniging of gemeente, het regelen van het voorraad- of materiaalbeheer of het uitvoeren van ondersteunende administratieve taken. Ook kun je aan de slag bij pretparken, zoals de Efteling en de Beekse Bergen.  

Verder leren 

Met een mbo-opleiding op niveau 2 kun je naadloos instromen bij onze niveau 3-opleiding Zelfstandig medewerker leisure & events en de niveau 4-opleiding Leidinggevende leisure & events. Doordat je jezelf erg snel ontwikkeld hebt tijdens deze opleiding ben je eigenlijk geschikt om door te groeien naar iedere andere willekeurige niveau 3-opleiding. 

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Studie in Cijfers: hoe scoort deze opleiding?

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.