Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over De Rooi Pannen Breda Horeca, maar dit willen we je nog meer vertellen over ons onderwijs.

Echt leren

Hier draait alles om echt leren. En dan vooral leren om het beste uit jezelf te halen. Tijdens jouw tijd bij De Rooi Pannen staan wij voor je klaar om jou voor te bereiden op de beroepspraktijk en maatschappij. Of op verder studeren binnen of buiten De Rooi Pannen natuurlijk. Hoe we dat doen?

Leren op school

Wist je dat onze horecaschool in het centrum van Breda een eigen onderwijshotel heeft? Dit hotel zit in het Groot Arsenaal, één van de monumentale panden op de oude Seeligkazerne waar nu de campus van De Rooi Pannen Breda te vinden is. In dit hotel slapen, eten en vergaderen echte gasten! Er zijn wel 16 hotelkamers, een casual én fine dining restaurant met moderne keukens en verschillende vergaderruimtes. 

Het onderwijshotel wordt gerund door onze studenten. Hier oefen je jouw gastvrijheid en hospitalitykennis met echte gasten. Ook voer je hier jouw praktijkexamens uit. Want die doen wij op school en niet in de stages. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in onze levensechte praktijk.

Ontdek het onderwijshotel
Een student in het onderwijshotel van De Rooi Pannen Breda Horeca

En op stage

En natuurlijk ga je ook op stage, in Nederland of voor een aantal opleidingen bij mooie stagebedrijven in het buitenland. Bijvoorbeeld bij een hotel of restaurant op Malta, op Cyprus of in Italië. Naast de levensechte praktijk doe je zo veel ervaring op in het echte bedrijfsleven. 

Zo'n stage is dé manier om te proeven van de praktijk buiten onze deuren. En als de stage jou én je stagebedrijf goed bevalt, heb je misschien wel meteen je eerste echte baan te pakken.

Benieuwd waar studenten van onze verschillende opleidingen op stage gaan? Bij de opleidingen lees je hier mee over. 

Studenten van De Rooi Pannen Tilburg Breda op hun stageadres

Stagebedrijf?

Heb jij onze studenten zo'n jaloersmakende stageplek te bieden? Neem contact met ons op en ontdek hoe onze studenten bij jouw bedrijf aan de slag kunnen gaan. 

Stageplaats aanbieden

De Rooi Pannen echt betrokken

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Van havo naar mbo?

Echt doen!

De beste start op het hbo en bij jouw toekomstige baan? Die maak jij misschien wel op het mbo. Bij ons doe je een bak aan praktijkervaring op. Ook leg je een stevige basis als het gaat om zelfstandig werken. Met jouw havodiploma of overgangsbewijs van havo 3 naar 4 of hoger kun je verschillende kanten op. Vaak kun je versneld een mbo-diploma scoren. Ook bieden we in samenwerking met Breda University of Applied Sciences (BUas) twee unieke mhbo-trajecten aan. Hiermee haal je in vijf jaar zowel je mbo- als hbo-diploma.

Bekijk de mogelijkheden

Studenten van De Rooi Pannen in overleg met elkaar