Echt Rens

Rens (21) doet het mhbo-traject Hotelmanagement en zit in het eerste jaar. “Ik begon aan de hbo-opleiding Rechten, maar mijn hart ligt in de horeca”, vertelt hij enthousiast. “Er is niets mooier dan gasten een glimlach bezorgen. Zoals wanneer ik dankzij mijn wijnkennis de perfecte wijn adviseer bij een gerecht en zie hoe de gast daarvan geniet. Daar doe ik het voor!” 

Herken je Rens? Dat kan! In het weekend werkt hij als gastheer bij Restaurant Mász in Schijndel. Daarnaast is hij één van de gezichten van onze wervingscampagne. Maar wie is Rens eigenlijk? Wat vindt hij van zijn opleiding en van De Rooi Pannen? Lees hieronder zijn verhaal. 

Waarom koos je voor het mhbo-traject Hotelmanagement? 

“Ik kwam van de havo en begon aan de studie Rechten omdat juridische zaken me interessant leken. Al snel ontdekte ik dat het niet bij me paste.  

Een passie voor horeca en gastronomie heb ik altijd al gehad. Gastronomie is de kunst van lekker eten en drinken. Ik hou ervan om gasten echt een lach op hun gezicht te bezorgen. Ik hou van wijn en ik durf mezelf dan ook echt een wijn-nerd te noemen. Ik werk al acht jaar in de horeca en dat bevalt me heel erg goed.  

Ik heb verschillende opties in de horeca bekeken en kwam uit bij een horecaopleiding bij BUas. Uiteindelijk heb ik besloten het mhbo-traject Hotelmanagement te doen in plaats van direct naar het hbo te gaan. De weg is net wat anders, maar past beter bij me. Ik wil gewoon lekker bezig zijn. En dat doe ik: ik doe nu in twee jaar de mbo-opleiding Horecaondernemer/-manager, waarna ik in drie jaar mijn bachelor Hotelmanagement bij BUas kan halen. “ 

Zie je jouw passie voor horeca ook terug bij de docenten? 

“Absoluut! En het leuke is dat mijn docenten allemaal hun eigen expertise hebben. Mijn docent Meneer van Oers heeft bijvoorbeeld een eigen B&B en is daarnaast expert op het gebied van marketing. Een andere docent, Mevrouw van Berlo, die heeft heel veel Fine Dining-ervaring. Niet alleen vind ik de lessen van haar erg leuk, ze is ook een keer in het restaurant waar ik werk komen eten. Ik leer van elke docent andere dingen. Dat is ook zo mooi aan deze horecaschool.” 

Student Rens en leerling Lize staan model voor campagne

Wat volgens mij echt uniek is aan De Rooi Pannen is dat ze hier kosteloos onderwijs aanbieden. Je schaft wel zelf je pak en kokskleding aan, maar verder zijn er geen extra kosten. Hierdoor heeft iedereen gelijke kansen. 

Rens | Mhbo-student Hotelmanagement

Hoe bevalt het op De Rooi Pannen? 

“Heel erg goed! Het is een unieke school. De manier waarop onderwijs hier wordt aangeboden, zonder extra kosten, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Je schaft wel zelf je pak en kokskleding aan, maar de rest wordt door school geregeld. Dat is volgens mij echt iets unieks in Nederland. Het zorgt ervoor dat iedereen gelijke kansen heeft.” 

Wat is je favoriete vak? 

“Ik ben leergierig en vind eigenlijk alle vakken wel interessant. Financieel management springt er voor mij uit. Dat had ik niet verwacht, want op de havo had ik geen economie.” 

Hoe leer jij in de praktijk? 

“Natuurlijk doe ik praktijkervaring op school op, maar ik werk ook als gastheer bij Restaurant Mász in Schijndel. Daar leer ik heel erg veel van. Daarnaast kijk ik uit naar mijn stage volgend jaar. Ik dacht aan Zwitserland of Italië, maar ik blijf toch in het mooie Nederland. Ik ga stagelopen bij sterrenzaak Restaurant Odille. Een onwijs gave kans en een droom die uitkomt. Ik kijk er echt naar uit om een hoop te leren op deze geweldige plek!” 

Rens tijdens de fotoshoot van de campagne

Na het halen van mijn mbo-diploma stroom ik in het tweede jaar van de bachelor Hotelmanagement in. En daarna? Dat zie ik nog wel. Maar ik droom wel van een eigen Fine Dining restaurant waar ik gasten adviseer over wijn. 

Rens | Mhbo-student Hotelmanagement

Wat wil je na deze opleiding gaan doen?  

“Ik doe het mhbo-traject, dus als ik bij De Rooi Pannen mijn diploma heb gehaald, wil ik Hotelmanagement bij BUas studeren. Wat daarna komt, dat zie ik nog wel.  

Sommelier worden - iemand die gespecialiseerd is in wijn – lijkt mij wel heel erg gaaf. Of misschien word ik wel maître. Dan ben ik niet alleen gastheer, maar het aanspreekpunt voor alle gasten in het restaurant. Mijn ultieme droom is een eigen luxe Fine Dining-restaurant, waar ik als sommelier gasten adviseer over wijn en een collega gasten adviseert over bier. Een plek voor een unieke ervaring. Wie weet!” 

Heb je tips voor nieuwe studenten? 

“De grootste tip die ik kan geven is: kijk naar jezelf, volg je hart en durf te doen. Ik heb dat ook gedaan en ik geniet er enorm van. En geniet sowieso van je studententijd. Het is de leukste tijd van je leven! “ 

Hoe werd jij één van de gezichten van onze campagne? 

“Ik kreeg last minute de vraag omdat ze nog op zoek waren naar iemand. Het leek me gaaf om te doen en dat is het ook! De groep is inspirerend en het is heel erg bijzonder om jezelf overal te zien. Van Facebook-campagne tot billboards langs de snelweg.” 

Ontdek onze horecascholen

Lees meer over de horecascholen van De Rooi Pannen. Je kunt een mbo-opleiding in de horecabranche volgen in Tilburg, Eindhoven en Breda. Je kunt hier verschillende richtingen kiezen, zoals gastvrijheid, keuken of horecamanagement: voor welke richting ga jij?

Bekijk horecascholen

Ervaar zelf praktijkgericht onderwijs

Je kunt op meerdere momenten in het jaar binnenkijken in onze scholen. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag.

Bekijk open dagen en meeloopdagen