Leidinggevende bediening

  • Niveau 4
  • BBL, BOL-BBL
  • 2 of 4 jaar

Kan jij goed met mensen omgaan? En zie jij jezelf wel een team aansturen? Dan ben jij zeker geschikt voor de opleiding Leidinggevende bediening. Je leert hoe je ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt in de bediening. Samen met het bedienend personeel zorg je voor net dat beetje extra voor gasten van een restaurant, hotel of andere eetgelegenheid.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding leidinggevende bediening leer je onder andere hoe jij een restaurant kunt runnen. Naast die branchevakken zijn de moderne vreemde talen natuurlijk belangrijk. Je doet ervaring op in de praktijk en krijgt ook vakken zoals economie, bedrijfsadministratie, management en afdelingsplan restaurant zodat jij helemaal bent voorbereid.

BBL of BOL-BBL?

Deze mbo-opleiding kun je volgen in twee leerwegen bij De Rooi Pannen: de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) of de combinatie beroepsopleidende leerweg (BOL) met BBL. Welke leerweg past bij jou?

BBL: school en werken

Wil jij leren en werken combineren? Dan is de BBL-opleiding iets voor jou. Je leert alles over horeca bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school om je kennis nog meer bij te spijkeren tijdens lessen. In twee jaar haal je je diploma Leidinggevende bediening.

BOL-BBL: school, stage en werken

Kies je voor de BOL-BBL-opleiding, dan ben je de eerste twee jaar het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op in onze eigen restaurants en tijdens je stage. De laatste twee jaar groei je verder als Leidinggevende bediening bij een erkend leerbedrijf.

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

Bol-bbl

  • Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte leerweg of hoger 

Bbl

  • Diploma Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Doorstroommogelijkheden

Bol-bbl

  • Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding.

Bbl

  • Met dit diploma kun je doorstromen naar de Hoge Hotelschool of een lerarenopleiding.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

BBL-studenten krijgen als zij op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn van school een factuur voor het te betalen cursusgeld. Voor niveau 1 en 2 bedraagt het cursusgeld € 270 per cursusjaar, voor niveau 3 en 4 is het cursusgeld € 654. Deze bedragen int de school voor het ministerie van OCW.

Geen schoolkosten
Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.