Ondernemend horecavakman

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar

Het geheim van een goed (eet)café of eetcafé? De sfeer, de gasten én een goede ondernemer. En die ondernemer? Dat ben jij! Met jouw verantwoordelijkheidsgevoel houd jij graag alles bij: de financiën, de planning en het personeel. Jij zit op je plek bij de opleiding Horecavakman als jij droomt van een succesvol eigen horecabedrijf.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent. 

  • Je neemt het liefst de leiding
  • Je blijft graag bezig
  • Je maakt makkelijk een praatje
  • Je bent commercieel ingesteld
  • Je neemt je verantwoordelijkheid

Ook belangrijk. Om met deze opleiding bij De Rooi Pannen te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt: 

  • Vmbo-diploma (kader, gemengd of theoretische leerweg) 
  • Mbo-diploma (niveau 2 of 3)
  • Overgangsbewijs van havo of vwo (van 3 naar 4 of van 4 naar 5) 

Dit ga je leren

In de lessen besteden we veel aandacht aan de keuken en het restaurant waar je verschillende vaktechnieken leert en in de praktijk aan de slag gaat. Zo leer je alles over het bereiden van gerechten én gastvrijheid. Maar als ondernemer van een horecazaak ben je ook met andere dingen bezig. Zoals de financiën, de planning en het personeel. Dit alles leer jij tijdens de opleiding Ondernemend horecavakman.

Student doet praktijkervaring op in het restaurant van De Rooi Pannen Tilburg. Hij staat een cocktail te shaken achter de bar.

Vakken 

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit: 

  • (Vaktheorie en praktijk) keuken en restaurant
  • Commercieel- en financieel management 
  • Rekenen  
  • Nederlands  
  • Duits 
  • Engels  
  • Loopbaan en burgerschap  

Keuzevakken 

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met onze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een intern evenement of leer meer over wijnen of bieren. 

Student van de opleiding Ondernemend horecavakman tijdens haar stage in een restaurant. Ze staat een gast te woord bij de ingang.

Zo echt kan leren zijn

De opleiding Ondernemend horecavakman biedt een mooie mix van theorie en praktijk waarbij leren vanuit de praktijk centraal staat. Je krijgt les in onze eigen restaurants en onderwijshotels. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. Ook loop je in het derde, en laatste, leerjaar stage bij een erkend leerbedrijf. 

Dit ga je na je opleiding doen

Met een diploma Ondernemend horecavakman ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk

Na deze opleiding kun je jouw eigen horecazaak starten. Denk bijvoorbeeld aan een lunchroom, koffie- of theehuis, ijssalon of (afhaal)restaurant. Ook kun je aan de slag als leidinggevende in de horeca.

Verder leren

Natuurlijk kan je ook doorstuderen na je opleiding. Met een niveau 4-diploma kun je starten op het hbo. 

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Studie in Cijfers: hoe scoort deze opleiding?