Leidinggevende keuken
Heb jij een duidelijke visie op keukenprocessen en kun je dit toepassen in de beroepspraktijk? Ben jij een trendwatcher en vind je het leuk om mensen aan te...
Kan jij goed met mensen omgaan? En zie jij jezelf wel een team aansturen? Dan ben jij zeker geschikt voor de opleiding Leidinggevende bediening. Je leert hoe je ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt in de bediening. Samen met het bedienend personeel zorg je voor net dat beetje extra voor gasten van een restaurant, hotel of andere eetgelegenheid.
Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent:
Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:
BOL-BBL
BBL
Als leidinggevende in de bediening ben je eindverantwoordelijk voor alle werkzaamheden binnen de afdeling en het team. Je hebt als leidinggevende een voorbeeldfunctie. Daarom leer je tijdens deze opleiding hoe je een team kunt aansturen en hoe je altijd gastvrij kunt zijn. Je leert hoe je in kunt spelen op steeds wisselende praktijksituaties: met wisselende gastenwensen en gastentypen. Normafwijkend gedrag weet je te herkennen, maar ook hoe je hierop kunt handelen.
Als leidinggevende ben je, naast het aansturen van een team, ook verantwoordelijk voor de administratieve en financiële afhandelingen.
Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit:
Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met onze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden.
Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. Bij een stagebedrijf, leerbedrijf of in onze eigen restaurants of onderwijshotel. Hoe dat er voor jou precies uitziet, ligt aan de leerweg waar jij voor gaat: de beroepsopleidende leerweg (BOL) of de combinatie beroepsopleidende leerweg (BOL) met BBL.
Wil jij leren en werken combineren? Dan is de BBL-opleiding iets voor jou. Je leert alles over horeca bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school om je kennis nog meer bij te spijkeren tijdens lessen. In twee jaar haal je je diploma Leidinggevende bediening.
Kies je voor de BOL-BBL-opleiding, dan ben je de eerste twee jaar het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op in onze eigen restaurants en tijdens je stage. De laatste twee jaar groei je verder als Leidinggevende bediening bij een erkend leerbedrijf.
Met een diploma Leidinggevende bediening ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.
Met jouw diploma kan je aan de slag als leidinggevende of manager in de bediening van een hotel, restaurant of andere eetgelegenheid. De weg ligt open voor de meest uiteenlopende bedrijfsconcepten. Dankzij jouw opgedane kennis en uitgebreide ervaring in de bediening kun je ook zelf een horecazaak openen. Veel studenten blijven werken bij hun leer- of stagebedrijf.
Met jouw niveau 4-diploma kun je een hbo-opleiding volgen. Bijvoorbeeld naar de Hoge Hotelschool, de HAS green academy of een lerarenopleiding. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten.
Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen.
Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.
Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.
Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.
Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.
Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.
Heb jij een duidelijke visie op keukenprocessen en kun je dit toepassen in de beroepspraktijk? Ben jij een trendwatcher en vind je het leuk om mensen aan te...
Het geheim van een goed (eet)café of eetcafé? De sfeer, de gasten én een goede ondernemer. En die ondernemer? Dat ben jij! Met jouw verantwoordelijkheidsgevoel...
Werkt jouw enthousiasme aanstekelijk? En wil je gasten verwelkomen in jouw restaurant of hotel? Dan zit je goed bij de opleiding Horecaondernemer/-manager. Je...
Je kunt je aanmelden voor deze opleiding via Centraal Aanmelden MBO (CAMBO). Je hebt daarvoor je DigiD nodig. Meer info over aanmelden vind je hier.
Selecteer hieronder in welke leerweg je de opleiding wilt volgen en meld je aan!