Fietsenkelder als expositieruimte: eindopdracht Vormgeving & Signmaking
De fietsenkelder van De Rooi Pannen Tilburg transformeerde in een bruisende expositieruimte. Tijdens de open dag in januari kregen bezoekers een unieke kans om de...
Gooi jij ieder jaar je interieur om? En vind je het leuk om te zien hoe winkels hun producten zo aantrekkelijk mogelijk presenteren? Dan zit je bij Ruimtelijk vormgever precies goed. Je leert hier hoe je van A tot Z tot een ruimtelijk ontwerp komt. En na je opleiding? Dan kun jij als creatieveling op allerlei plekken aan de bak, want ruimtelijke ontwerpen zijn overal.
Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat de opleiding Ruimtelijk vormgever bij De Rooi Pannen Tilburg Vormgeving écht iets voor jou is, als dit is wie jij bent.
Ook belangrijk. Om met deze opleiding bij De Rooi Pannen te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:
Tijdens de opleiding Ruimtelijk vormgever ontdek je hoe je van A tot Z tot een ruimtelijk ontwerp komt. Van onderzoek tot concept en uitvoering. Die uitvoering doe je zelf of je maakt hiervoor een realisatieplan. Je werkt in projecten en ontwikkelt hierbij je creatieve en technische basisvaardigheden. Wat je dan gaat doen? 3D-ontwerpen, tekenen, modelbouw, materialen en bewerkingstechnieken en visualiseren. Je leert werken in software: van Adobe Photoshop en Illustrator tot SketchUp. Ook krijg je les in talen en rekenen en maatschappelijke thema’s. Een stukje marketing en communicatie komt ook bij je opleiding kijken. Zo leer je klantgericht denken en kan je straks bijvoorbeeld goed presenteren aan je opdrachtgever. Jouw persoonlijke portfolio is aan het einde van je opleiding dus goed gevuld.
Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit:
Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden.
Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. We hebben ons eigen atelier waar je aan jouw projecten werkt en een designbedrijf waar opdrachten van echte opdrachtgevers worden uitgevoerd. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. En natuurlijk ga je ook op stage, in binnen- óf buitenland.
Je gaat in het derde 710 uur en vierde jaar 640 uur op stage. Dat is in totaal wel 1350 uur dat je in de echte praktijk werkt. Je loopt deze twee periodes fulltime stage. Dit kan bij allerlei bedrijven. Denk aan ontwerpbureaus, decorbouwers, stylisten, winkels en de decorafdeling van een pretpark. Bijvoorbeeld bij De Efteling, De Bijenkorf of H&M. Wat lijkt jou wel wat?
Met een diploma Ruimtelijk vormgever ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.
Met jouw diploma kan je aan de slag als Ruimtelijk vormgever. Een creatief en veelzijdig beroep waarmee je in allerlei branches kunt gaan werken. Je kunt gaan werken bij een ontwerpbureau voor interieur, retail of exposities. Als stylist voor het inrichten van werk- of woonplekken. Ook kun je terecht bij winkels, decors- of standbouwbedrijven.
Natuurlijk kun je ook doorstuderen op het hbo. Je bent met een niveau 4-opleiding toelaatbaar op iedere hbo-opleiding waar geen specifieke vakken voor gevraagd worden. Zit jij bij deze opleiding op je plek? Dan is het misschien wel iets voor jou om door te stromen naar een kunstopleiding of naar communicatie, mediavormgeving of creative business op het hbo.
Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten.
Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen.
Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.
Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.
Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.
Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.
Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.
De fietsenkelder van De Rooi Pannen Tilburg transformeerde in een bruisende expositieruimte. Tijdens de open dag in januari kregen bezoekers een unieke kans om de...
Melanie Groenen is eigenaar van Grennn en produceert en verkoopt duurzaam en verantwoord sensomotorisch speelgoed. Zij volgde zowel haar vmbo- als mbo-opleiding...
Julie, tweedejaars student Ruimtelijk vormgever, heeft het winnende ontwerp van de feeststyling voor in het hoofdkantoor van de MBO Raad gemaakt. Hoe echt kan...
Ben jij het liefst creatief bezig? En wil je de wereld een stukje mooier maken? Tijdens de opleiding Medewerker productpresentatie leer je hoe je etalages en...
Wil jij leren hoe je visuele communicatie kunt ontwerpen die opvalt en impact maakt? En wil jij jouw ontwerpen in de winkelstraat, op een bedrijfsauto of bord...
Je kunt je aanmelden voor deze opleiding via Centraal Aanmelden MBO (CAMBO). Je hebt daarvoor je DigiD nodig. Meer info over aanmelden vind je hier.
Selecteer hieronder in welke leerweg je de opleiding wilt volgen en meld je aan!