Gastheer in inspirerende omgeving
In een inspirerende omgeving, midden in de oude binnenstad van Nijmegen, vind je Restaurant De Nieuwe Winkel. Bij dit bijzondere restaurant staat smaak voorop. Het is niet alleen belangrijk wát er op je bord ligt en hoe, maar ook wáár het vandaan komt. Bij De Nieuwe Winkel koken ze enkel met eetbare planten en spreken we van 'botanische gastronomie'. Met zijn botanische gastronomie heeft De Nieuwe Winkel twee Michelinsterren en één groene Michelinster verdiend en behoort het restaurant tot de avant-garde van de culinaire wereld. Vergelijkingen met Noma worden dan ook regelmatig gemaakt.
Chef-kok Emile van de Staak vertelt over De Nieuwe Winkel: "We zoeken toepassingen voor eetbare planten. Dat kunnen planten zijn die hier al eeuwen groeien, maar ook planten van verder weg. Zo voelen de Japanse bergasperge, de Chinese mahonie of de honingbes uit Siberië zich verrassend goed thuis in Nederland. Als de natuur haar werk gedaan heeft, is het daarna onze beurt. We plukken, ruiken en proeven, analyseren, fermenteren en koken. Tot er iets op je bord ligt wat je verwondert en overdondert."
Inspiratie door bijbaan
In dit unieke restaurant is Tobias Visser, oud-student van De Rooi Pannen, werkzaam als gastheer en sommelier. Tobias is niet tussen de wijnetiketten opgegroeid, noch door wijn geïnspireerd toen hij jong was. Eigenlijk wist hij na de havo niet wat hij wilde doen. Zijn horeca-ervaring in een kroeg bracht hem naar De Rooi Pannen Horeca. Daar koos hij uiteindelijk voor de opleiding Horecaondernemer/-manager. Zijn stage bij restaurant 't Jagthuys in Ulvenhout is een eye-opener geweest voor zijn verdere carrière. "Sommelier Marcel, maître Niels en eigenaar Ria zijn mijn voorbeelden voor goed gastheerschap in een restaurant. De inzichten en waarden die ik daar heb geleerd, pas ik nog elke dag toe," vertelt Tobias.
Bekijk alle horecaopleidingen
Erkenning tijdens horecaopleiding
Uiteraard heeft Tobias de juiste smaakpapillen om een goede sommelier te zijn. Zo won hij al tijdens zijn studie een prijs voor Duitse wijnen. Hij vertelt dan ook trots over het vak van Sommelier: "Het samenbrengen van de juiste smaken en het versterken van de smaakbeleving is het mooiste wat er is."