
Pepijn: "Voor mijn gevoel wordt de horeca weer aantrekkelijker voor jongeren."
Toen hij twaalf was, begon Pepijn Schenkels (18) al met bakken. Op zijn dertiende opende hij een eigen bakkerij om vrienden en familie te voorzien van...
Fem Faber (17) komt van het vmbo waar ze de richting Zorg en Welzijn heeft gevolgd. Ze was van plan om de opleiding Gehandicaptenzorg te doen, tot ze op de open dag van De Rooi Pannen in aanraking kwam met de opleiding Gastheer/Gastvrouw. Ze zit in het eerste jaar en heeft al duidelijk voor ogen wat ze wil: een combinatie van zorg en horeca. In de toekomst hoopt ze te werken bij een concept als Brownies & Downies.
Britt Boeijen van creatief bureau Shoot My Food sprak met Fem en 5 andere aanstormende horecatalenten over het vak, hun leeftijdsgenoten en de toekomst.
“Mijn vriendinnen vinden dit een beetje een kakkerige opleiding vanwege ons uniform en omdat we netjes moeten praten en altijd beleefd blijven. Hier ga je toch zoveel mogelijk mee in de wensen van de gast terwijl ik tegen vriendinnen prima kan zeggen ‘hey dit gaan we effe niet zo doen’.
Toen we op de basisschool met de klas een bezoek brachten aan een zorgboerderij vonden veel klasgenoten het spannend, maar ik stond vooraan. Ik vond het zo bijzonder hoe blij die kinderen werden van zoiets kleins als een koekje. Hun dankbaarheid is zo mooi. Ik ben er trots op dat ik makkelijk met gehandicapten en ouderen kan omgaan. Veel mensen schrikken ervan of duiken weg als iemand hulpbehoevend is, ik zet juist een stapje vooruit."
Mijn vriendinnen vinden dit een beetje een kakkerige opleiding vanwege ons uniform en omdat we netjes moeten praten en altijd beleefd blijven.
Fem | Student Gastheer/Gastvrouw
"Wat ik lastig vind in mijn generatie is dat het best moeilijk is om echt jezelf te kunnen zijn. Als je anders bent, krijg je online al snel rare reacties. Ik heb moeite met die infuencers die je continu een perfect beeld voorhouden. Als je niet zoals hen bent, ga je toch twijfelen aan jezelf. Ik heb dat nu met Jade Anna, ze is een jaartje ouder dan ik, heeft een eigen huis, een auto en een supermooi lichaam. Meestal prik ik er wel doorheen, maar er zijn ook momenten dat ik het lastig vind om mezelf daar niet mee te vergelijken. Ik had het best wel lekker gevonden als de smartphone nog niet uitgevonden was. Soms zet ik dat ding een paar dagen uit. Lekker die rust.”
*Dit artikel komt uit 'Pannenkoek'. De vijfde editie van het vrije magazine dat creatief bureau Shoot My Food – telkens in een ander thema – uitgeeft. De tekst is van Britt Boeijen, de fotografie van Oene Sierksma. Benieuwd naar de rest van het magazine of wat Shoot My Food voor jou kan betekenen? Neem contact op met Britt Boeijen via britt@shootmyfood.com.
Lees meer over de school De Rooi Pannen Horeca. Je vindt deze school in Tilburg, Eindhoven en Breda. Ontdek welke richting het beste bij jou past!
Je kunt op meerdere momenten in het jaar binnenkijken in onze scholen. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag.
Toen hij twaalf was, begon Pepijn Schenkels (18) al met bakken. Op zijn dertiende opende hij een eigen bakkerij om vrienden en familie te voorzien van...
Op haar zevende kwam Judelande Seltonrijch (23) naar Nederland. Het liefste wilde ze de baas van de wereld worden. Nu hoopt ze general manager te worden bij een...
Koen van Dijk (19) wist op de basisschool al dat hij kok wilde worden en is nooit van koers gewijzigd. Hij zit inmiddels in het vierde en laatste jaar van de...