Oud-studenten Rick (27) en Jessie (26) openen horecazaak ZOUT in Rijen
Rick en Jessie ontmoetten elkaar 10 jaar geleden tijdens hun opleiding op De Rooi Pannen in Tilburg. Onlangs openden ze dan eindelijk hun eigen zaak ZOUT. Hoe ze...
Onze horeca-studenten leren in de schoolbanken en in onze onderwijshotels- en restaurants, maar doen ook nog ervaring op tijdens hun stages. Zo bieden onze horeca-opleidingen ook mogelijkheid tot buitenlandstages. Frédérique koos hiervoor en kwam terecht bij een luxe privéclub in de Verenigde Staten. Lees over haar stage-avontuur bij The Beach Club.
Frédérique studeert de opleiding Horecaondernemer/-manager en heeft een unieke buitenlandstage bij The Beach Club in Palm Beach, Florida. Dit is geen hotel, maar een luxe privéclub waar members komen om te relaxen. De countryclub is exclusief voor vermogende mensen; een lidmaatschap kost namelijk circa drie ton per jaar. Soms komen gasten alleen, maar meestal met familie, vrienden en kinderen. Je vindt er een zwembad, strand, gym, bibliotheek, tennisvelden, restaurants, bar, kaartkamer, cabana's (strandhuisjes) en banquetingzalen. De verwachtingen van de gasten zijn hoog en daar moet het personeel ook aan voldoen. Frédérique vertelt: "Members mag het aan niets ontbreken. Ze worden flink in de watten gelegd, dus in de bediening moet je superalert zijn. Om de members tegemoet te komen heb je zelf dan ook heel veel vrijheid, als het maar voldoet aan de kwaliteitseisen en de member tevreden is."
Met een opleiding bij De Rooi Pannen Horeca is de basis gelegd, daarna moet de student zelf aan de slag om ervaring op te doen. Frédérique was verrast: "Je zou denken dat je er als 'gewone' stagiair van De Rooi Pannen in zo'n omgeving niet toe doet, maar het tegenovergestelde is waar. De meeste members komen regelmatig, zijn erg vriendelijk en willen graag meer van je weten. Het gesprek aangaan gebeurt dan ook vaak, al vinden ze de naam Frédérique moeilijk uit te spreken. Daarom noemen ze mij vaak Freddy of Fré. "
Het meest mis ik een oer-Hollands broodje kroket. Daar zou ik een moord voor doen!
Frédérique | Student Horecaondernemer/-manager
Frédérique vond het een leuke uitdaging om aan de andere kant van de wereld stage te gaan lopen voor haar horeca-opleiding. Een bijkomend voordeel was het lekkere weer, want dat was ze niet gewend; "In Florida is het continue warm en dat is even wennen als je moet werken, maar na twee weken merk je dat niet meer. " Ze is in het totaal bijna tien maanden van huis en contact houden met thuis gaat goed door alle digitale mogelijkheden. Haar ouders zijn ook al op bezoek geweest en dat voelde heel goed. "Ik kreeg van de Club extra dagen vrij toen mijn ouders langskwamen. We hebben samen wat uitstapjes gemaakt. Zij verbleven in een Hilton hotel Down Town Palm Beach," vertelt ze.
Waar Frédérique ook erg aan moest wennen, is het eten. "Soms kunnen we eten in de club en soms koken wel zelf. Maar het voedsel in Palm Beach is erg duur; een paprika kost al snel vier euro. En de McDonald's is niet te eten," zo vertelt Frédérique. Omdat ze erg van nasi en bami houdt, bestelt ze dat op een speciale website waar ook de hagelslag en pindakaas vandaan komen. Maar het meest mist ze nog een oer-Hollands broodje kroket, daar zou ze een moord voor doen!
Je leert hier omgaan met gasten voor wie geld geen rol speelt en de woorden 'that's not possible' niet bestaan.
Frédérique | Student Horecaondernemer/-manager
Frédérique doet ervaring op in de bediening van de members. Zo werkt ze soms lange dagen, maar heeft ze ook regelmatig vrij. Dan kan ze gebruikmaken van de sportfaciliteiten en zwembaden op het park waar ze woont. Ze woont samen met drie andere De Rooi Pannen-collega's in een appartement, op een park vergelijkbaar met Center Parcs. Het park is op enige afstand van The Beach Club. Hier wonen de meeste van haar collega's, die landen over de hele wereld komen. In de ochtend en 's avonds worden ze gehaald en gebracht met een busje.
Frédérique is erg tevreden over haar stage en leert veel: "Als werkgever is The Beach Club erg correct en netjes. ledereen wordt met respect behandeld en je kunt rustig pauzeren, iets wat in Nederland lang niet altijd het geval is. Je leert er omgaan met gasten voor wie geld geen rol speelt en de woorden 'that's not possible' niet bestaan."
Lees meer over onze horecascholen. Je kunt in Tilburg, Eindhoven en Breda een horecaopleiding volgen. Ontdek welke richting het beste bij jou past!
Je kunt op meerdere momenten in het jaar binnenkijken in onze scholen. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag.
Rick en Jessie ontmoetten elkaar 10 jaar geleden tijdens hun opleiding op De Rooi Pannen in Tilburg. Onlangs openden ze dan eindelijk hun eigen zaak ZOUT. Hoe ze...
Twee jeugdvrienden en oud-studenten van De Rooi Pannen, Michel en Rob, hebben hun gezamenlijke droom waargemaakt door de overname van café ’t Pandje in het...
Ricky Spijkers is een geboren en getogen Tilburger. Hij behaalde zijn diploma bij De Rooi Pannen Tilburg Horeca en opende in 2019 Gastrobar RIX. Het is zijn...