Van havo naar mbo en nu de Hoge Hotelschool: Olivier’s reis in de horeca
De Helmondse Olivier is net afgestudeerd aan De Rooi Pannen in Tilburg, waar hij de opleiding Horecaondernemer/-manager (HOM) heeft afgerond. Inmiddels is hij...
Heb jij de havo afgerond en wil je in vijf jaar een mbo- én hbo-diploma behalen en daarna leidinggeven in de horeca? Ga dan voor het mhbo-traject Hotelmanagement. Je volgt versneld de niveau 4-opleiding Horecaondernemer/-manager bij De Rooi Pannen en stroomt daarna in bij het tweede leerjaar van de Engelstalige opleiding Hotel Management van BUas in Breda.
Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent.
Ook belangrijk. Om met deze opleiding bij De Rooi Pannen te starten vragen we dat je het onderstaande diploma op zak hebt:
Je volgt de vierjarige mbo-opleiding Horecaondernemer/- manager van De Rooi Pannen in twee jaar. Je maakt in deze twee jaar kennis met de verschillende kanten van het horecavak. Bestaande uit keuken, restaurant en hotel. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en de praktijk. Je doet praktijkervaring op in de onderwijshotels en -restaurants van De Rooi Pannen en loopt extern stage in Nederland en/of het buitenland.
Bij De Rooi Pannen word je klaargestoomd om in het tweede leerjaar van de Engelstalige opleiding Hotel Management van BUas in te stromen.
Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit:
Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een intern evenement of leer meer over bieren, wijnen of gedistilleerde dranken.
Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. Op onze campus in Tilburg vind je een hotel en meerdere keukens en restaurants. Hier verwelkom jij echte gasten die een hapje komen eten of overnachten in één van onze moderne hotelkamers.
Naast de theorie- en praktijklessen op school, ga je ook op stage bij een erkend leerbedrijf. Dat kan zowel in het binnen- als buitenland!
Met een diploma Horecaondernemer/-manager ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.
Met je diploma kun je aan de slag als horecaondernemer in je eigen horecabedrijf, bedrijfsleider in de horeca of hieraan verwante bedrijfstakken. Mogelijkheden zijn er ook als manager van afdelingen in de hotellerie, zoals receptie, facilitaire dienst, sales en reserveringen. En uiteraard als manager van een restaurant, bar, inkoop of keuken van een horecabedrijf.
Natuurlijk word je tijdens dit traject klaargestoomd voor de hbo-opleiding Hotel Management van BUas. Wil je na het behalen van je mbo-diploma toch een andere kant op? Dan kun je alsnog kiezen om met een andere hbo-opleiding te starten.
Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten.
Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen.
Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.
Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.
Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.
Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.
Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.
De Helmondse Olivier is net afgestudeerd aan De Rooi Pannen in Tilburg, waar hij de opleiding Horecaondernemer/-manager (HOM) heeft afgerond. Inmiddels is hij...
Rick en Jessie ontmoetten elkaar 10 jaar geleden tijdens hun opleiding op De Rooi Pannen in Tilburg. Onlangs openden ze dan eindelijk hun eigen zaak ZOUT. Hoe ze...
Op vrijdag 20 september vond de eerste wedstrijdronde plaats van de Brabantse Meesterchef. Vmbo-leerlingen en mbo-studenten van verschillende horecascholen...
Je kunt je aanmelden voor deze opleiding via Centraal Aanmelden MBO (CAMBO). Je hebt daarvoor je DigiD nodig. Meer info over aanmelden vind je hier.
Selecteer hieronder in welke leerweg je de opleiding wilt volgen en meld je aan!