Oud-studenten Rick (27) en Jessie (26) openen horecazaak ZOUT in Rijen
Rick en Jessie ontmoetten elkaar 10 jaar geleden tijdens hun opleiding op De Rooi Pannen in Tilburg. Onlangs openden ze dan eindelijk hun eigen zaak ZOUT. Hoe ze...
Van toffe stageplekken tot grote dromen. Al onze studenten hebben wel een verhaal te vertellen. Dit keer Dwaresa. Zij zit in het tweede jaar van de opleiding Horecaondernemer/-manager van De Rooi Pannen Breda Horeca. Dit is haar echte verhaal.
“Omdat ik altijd een heel duidelijk beeld in mijn hoofd heb van wat ik later wil bereiken, was de zoektocht naar een opleiding voor mij iets makkelijker dan voor anderen. Ik zag veel reclame van De Rooi Pannen voorbijkomen. Daarnaast hoorde ik van veel mensen uit de buurt dat De Rooi Pannen een hele toffe school is. Vandaar dat mijn keuze eigenlijk vrij snel was gemaakt. Toch heb ik, op aanraden van mijn moeder, ook nog wat andere scholen bekeken. Zelfs bij compleet andere opleidingen als de politieacademie. Verder had ik ook interesse in fysiotherapie. Echt helemaal iets anders, dus. Deze opleidingen heb ik oprecht een kans gegeven. Toch trok uiteindelijk het enthousiasme van studenten bij De Rooi Pannen mij het meeste aan. Het enthousiasme in combinatie met mijn grote droom zorgden ervoor dat ik uiteindelijk heb gekozen voor de opleiding Horecaondernemer/-manager.”
“Inmiddels zit ik het tweede jaar van mijn opleiding en heb ik al veel praktijklessen mogen volgen. Op de open dag kwam naar voren dat je veel in de praktijk bezig zou zijn. In het begin was ik bang dat dit misschien toch niet het geval zou zijn, maar het tegendeel is waar. We hebben één dag in de week praktijklessen. In onze praktijklessen gaan we diep in op alle werkzaamheden in het hotel. Je leert bijvoorbeeld hoe je een goede manager moet zijn en hoe je personeel kunt aansturen.
De overige vier dagen leren we theorie over de praktijk. De connectie tussen theorie en praktijk is wat het zo leuk maakt. De opleiding is echt precies wat ik ervan had verwacht. Alles wat ik leer sluit perfect aan op mijn doelen. Als ik later mijn eigen hotel kan oprichten, komt alle kennis goed van pas.”
De opleiding is echt precies wat ik ervan had verwacht. Alles wat ik leer sluit perfect aan op mijn doelen.
Dwaresa student Horecaondernemer/-manager
“Het kiezen tussen hoogtepunten van mijn opleiding vind ik lastig; ik heb al heel veel leuke en leerzame dingen mogen meemaken. Als ik dan toch één ding moet kiezen, kies ik voor de Franse taal.
Voor mijn keuzevak heb ik Frans gekozen in plaats van Duits. Het leuke hieraan is dat ik Franse namen van gerechten steeds beter begin te begrijpen. Tijdens mijn stages is dit al goed van pas gekomen. Ook in het restaurant van ons eigen hotel komt dit goed van pas. In de praktijk kan ik nu sneller vertellen wat het gerecht inhoudt.”
“In de afgelopen twee jaar heb ik bij twee verschillende bedrijven stagegelopen. Zo heb ik in de bediening van een restaurant meegewerkt en in een keuken van een restaurant mee mogen lopen. Tijdens de verschillende stages heb ik een hele leuke periode gehad. Ik ben er wel achter gekomen dat keukenwerk niet helemaal voor mij is weggelegd. Ik hou van het gastcontact en dat komt in deze functie minder naar voren.
“Bij een van mijn stages had ik vaak te maken met terugkerende gasten. De kunst was dan om bijvoorbeeld hun wijnvoorkeur te onthouden. Het hielp hierbij dat ik de kennis die ik op mijn opleiding heb geleerd kon toepassen. Verder heb ik geleerd hoe je op verschillende manieren met meerdere borden kan lopen en hoe je wijnflessen het beste kunt openmaken. Zo komt leren in de praktijk weer mooi naar voren!”
De aankomende twee jaar van mijn opleiding staan vooral in het teken van nog meer stagelopen en mijn kennis vergroten.
Dwaresa Student Horecaondernemer/-manager
“Als ik de sfeer op onze school zou moeten omschrijven, zou ik het omschrijven als een zeer motiverende omgeving. Alle studenten hebben allemaal een doel. Toch heerst er ook een hele open cultuur. Iedereen begroet elkaar en wil elkaar helpen. Je kan bij iedereen terecht met je vragen. Ik ga iedere dag met plezier naar school.”
“De aankomende twee jaar van mijn opleiding staan vooral in het teken van nog meer stagelopen en mijn kennis vergroten. Na het afronden van mijn huidige opleiding wil ik graag nog een hbo-opleiding gaan volgen. Het liefst volg ik deze aan de Hotel Management School Maastricht. Voor nu wil ik vooral nog genieten van mijn tijd bij De Rooi Pannen Breda Horeca en kijk ik uit naar alles wat ik de aankomende jaren nog mag gaan leren!”
Lees meer over onze horecascholen. Je kunt in Tilburg, Eindhoven en Breda een horecaopleiding volgen. Ontdek welke richting het beste bij jou past!
Je kunt op meerdere momenten in het jaar binnenkijken in onze scholen. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag.
Rick en Jessie ontmoetten elkaar 10 jaar geleden tijdens hun opleiding op De Rooi Pannen in Tilburg. Onlangs openden ze dan eindelijk hun eigen zaak ZOUT. Hoe ze...
Twee jeugdvrienden en oud-studenten van De Rooi Pannen, Michel en Rob, hebben hun gezamenlijke droom waargemaakt door de overname van café ’t Pandje in het...
Ricky Spijkers is een geboren en getogen Tilburger. Hij behaalde zijn diploma bij De Rooi Pannen Tilburg Horeca en opende in 2019 Gastrobar RIX. Het is zijn...