De Rooi Pannen brouwt mee in bijzondere bierwedstrijd
Begin 2025 lanceerde Rutte, een Dordrechtse distilleerderij, een speciale wedstrijd: de Rutte Rijpend Bier Challenge. Rutte stelde eikenhoutenvaten van 200 liter...
Toen hij twaalf was, begon Pepijn Schenkels (18) al met bakken. Op zijn dertiende opende hij een eigen bakkerij om vrienden en familie te voorzien van krentenbollen en worstenbroodjes. Vanaf zijn vijftiende werkt hij in de keuken. Op advies van een docente op het vmbo volgt hij de opleiding Hotel- & hospitality-ondernemer (voorheen Horecaondernemer/-manager). Volgend jaar hoopt hij af te studeren.
Britt Boeijen van creatief bureau Shoot My Food sprak met Pepijn en 5 andere aanstormende horecatalenten over het vak, hun leeftijdsgenoten en de toekomst.
"In mijn vrije tijd ben ik met vrienden, aan het sporten of aan het koken of bakken. Meer doe ik eigenlijk niet. Natuurlijk kan ik in de weekenden minder makkelijk afspreken met vrienden, maar zij vinden een vriend die goed kan koken wel handig. Ik volg deze opleiding omdat ik ook alles over de voorkant van het vak wil leren. Hierna hoop ik de opleiding Zelfstandig werkend kok te starten, zodat ik nog meer leer over de basis van het koken. Het lijkt me leuk om ooit een eigen cateringbedrijf op te zetten, maar wie weet loop ik tijdens een stage wel tegen een nieuwe droom aan.
Ik kijk graag naar Gordon Ramsay, hij spreekt gewoon zijn mening uit, heeft geen rem, werkt hard, bedenkt mooie gerechten en heeft humor. Sommige uitspraken gaan me wel te ver. Ik ben zelf wat meer bescheiden en een allemansvriend. Als chef zou ik iedereen gelijk behandelen, inspraak geven in het menu en niet één iemand continu dezelfde mindere klusjes geven. Ik denk dat je veel kunt leren van elkaar en van afwisseling."
Het lijkt me leuk om ooit een eigen cateringbedrijf op te zetten, maar wie weet loop ik tijdens een stage wel tegen een nieuwe droom aan.
Pepijn | Student Hotel- & hospitality-ondernemer
"Voor mijn gevoel wordt de horeca weer aantrekkelijker voor jongeren. Het wordt beter betaald en je kunt veel uren achter elkaar maken. Even knallen met geld verdienen. Ik denk dat kunstmatige intelligentie steeds meer invloed zal hebben in de toekomst. ChatGPT komt met veel goede oplossingen. Bijvoorbeeld suggesties voor een aanpassing in een gerecht als er iemand in een gezelschap een ingrediënt niet eet. Zo trek je meer gasten naar je zaak en kun je de prijzen een beetje normaal houden."
*Dit artikel komt uit 'Pannenkoek'. De vijfde editie van het vrije magazine dat creatief bureau Shoot My Food – telkens in een ander thema – uitgeeft. De tekst is van Britt Boeijen, de fotografie van Oene Sierksma. Benieuwd naar de rest van het magazine of wat Shoot My Food voor jou kan betekenen? Neem contact op met Britt Boeijen via britt@shootmyfood.com.
Lees meer over de school De Rooi Pannen Horeca. Je vindt deze school in Tilburg, Eindhoven en Breda. Ontdek welke richting het beste bij jou past!
Je kunt op meerdere momenten in het jaar binnenkijken in onze scholen. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag.
Begin 2025 lanceerde Rutte, een Dordrechtse distilleerderij, een speciale wedstrijd: de Rutte Rijpend Bier Challenge. Rutte stelde eikenhoutenvaten van 200 liter...
Van student aan De Rooi Pannen Eindhoven Horeca tot chef-kok van Mystique in de Efteling: Teun van Berlo bewijst dat eigenwijsheid, passie voor het vak en een...
“Als Lady in Red mag ik iedereen een beetje extra thuis laten voelen," vertelt Amber, student Hotel- & Hospitality-ondernemer (voorheen...