Oud-studenten Rick (27) en Jessie (26) openen horecazaak ZOUT in Rijen
Rick en Jessie ontmoetten elkaar 10 jaar geleden tijdens hun opleiding op De Rooi Pannen in Tilburg. Onlangs openden ze dan eindelijk hun eigen zaak ZOUT. Hoe ze...
De Helmondse Olivier Vogels (22 jaar) is net afgestudeerd aan De Rooi Pannen in Tilburg, waar hij de opleiding Horecaondernemer/-manager (HOM) heeft afgerond. Inmiddels is hij aangenomen bij de Hoge Hotelschool. Hij heeft een bijzondere reis achter de rug, maar heeft inmiddels zijn weg gevonden: van havo naar mbo en daarna toch naar het hbo. Lees hier zijn verhaal.
Olivier begon zijn schoolcarrière op het havo/vwo, maar al snel merkte hij dat deze route niet goed bij hem paste. “Het ging niet zo goed op de havo. Ik ben een dieseltje; ik heb wat tijd nodig om op gang te komen”, lacht hij. Hij maakte de overstap naar het vmbo, waar hij zijn diploma behaalde, en ging daarna terug naar het havo.
Olivier werkte al in de horeca en na het behalen van zijn havodiploma dacht hij dat de hbo-opleiding Food & Business goed bij hem zou passen. Maar na een half jaar voelde hij dat een meer praktische opleiding beter bij hem zou passen, dus stopte met zijn hbo-opleiding. “Mijn moeder raadde me aan om eens te kijken bij De Rooi Pannen”, legt Olivier uit. “En dat bleek een goede keuze. Die praktijkgerichte aanpak past echt bij mij.”
Dankzij zijn havodiploma mocht Olivier direct instromen in het tweede jaar van de mbo-opleiding Horecaondernemer/-manager. Hoewel hij het eerste jaar had overgeslagen, kon hij zijn studiegenoten goed bijhouden. Zijn uitgebreide horeca-ervaring, waaronder werk in verschillende restaurants, kroegen en clubs, hielp hem om snel zijn draai te vinden. “Die ervaring gaf me een voorsprong”, vertelt hij. “Ik heb in een cocktailbar gewerkt en veel geleerd over het vak. Dat kwam goed van pas tijdens mijn opleiding.”
Tijdens zijn stages bij De Rooi Pannen deed Olivier uiteenlopende ervaring op, van front office tot restaurantmanager. Een hoogtepunt voor hem was het pop-up restaurantproject, waarin hij leerde hoe je een restaurant opzet en runt. “Wij hadden het thema Forest Flavour, met gerechten uit de natuur”, vertelt hij. “Het was leuk om te zien hoe alles samenkwam en om zelf de cocktails en menukaart te ontwikkelen.”
Ik ben ook geen droomstudent, maar met hard werken en plezier hebben, kun je een hele leuke en leerzame tijd hier hebben.
Olivier Vogels | oud-student HOM
Olivier heeft altijd grote plannen gehad voor de toekomst en de Hoge Hotelschool was daar één van. De selectiedagen waren spannend, maar hij werd toegelaten en is inmiddels begonnen bij Hotelschool Maastricht. “Ik heb havo gedaan, aangevuld met ervaring en een mbo-diploma, dus ik weet dat ik het kan”, zegt hij. “Ik wilde sowieso nog niet gelijk gaan werken. Een hbo-diploma biedt mij ook meer kansen, vooral als het gaat om ondernemerschap. Ik kan daar echt verder leren over management.” Zijn ultieme droom is om een eigen cocktailbar te openen, iets waar hij veel passie voor heeft gekregen na zijn stage bij een cocktailbar op Tenerife.
Nu hij net is begonnen bij Hotelschool Maastricht, kijkt Olivier ernaar uit om zijn kennis verder te verdiepen en zijn vaardigheden verder te ontwikkelen. “Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om hier te studeren. Het voelt als de juiste stap na mijn tijd bij De Rooi Pannen”, vertelt hij. “Ik kijk er echt naar uit om meer te leren over het runnen van een eigen zaak en om mezelf verder te ontwikkelen in de horeca.”
Olivier kijkt met een positief gevoel terug op zijn tijd bij De Rooi Pannen. “De opleiding geeft je een goede basis. Het is heel praktijkgericht en dat maakt het leuk. Je leert veel door te doen, en de begeleiding is goed. Ik ben echt veel sterker in mijn schoenen gaan staan.” Hij raadt de opleiding zeker aan voor iedereen die een voorkeur heeft voor leren in de praktijk en zichzelf verder wil ontwikkelen in de horeca.
Van havo naar mbo en nu naar de Hoge Hotelschool, Olivier’s verhaal laat zien dat er verschillende wegen naar succes zijn. “En ik ben echt geen droomstudent. Ik ben wel eens blijven zitten en ik kom regelmatig te laat, maar met hard werken en óók veel plezier hebben, kun je een hele leuke en leerzame tijd hebben”, aldus Olivier. Zijn ervaring en passie voor de horeca hebben hem geholpen om zijn pad te vinden. Nu hij een nieuw hoofdstuk is begonnen, is hij klaar om zijn dromen waar te maken.
Bij ons kun je kiezen voor een praktijkgerichte opleiding. Mét of zonder een havodiploma, want ook met een overgangsbewijs kun je vaak een verkort traject volgen.
Je kunt op meerdere momenten in het jaar binnenkijken in onze school. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag.
Rick en Jessie ontmoetten elkaar 10 jaar geleden tijdens hun opleiding op De Rooi Pannen in Tilburg. Onlangs openden ze dan eindelijk hun eigen zaak ZOUT. Hoe ze...
Twee jeugdvrienden en oud-studenten van De Rooi Pannen, Michel en Rob, hebben hun gezamenlijke droom waargemaakt door de overname van café ’t Pandje in het...
Ricky Spijkers is een geboren en getogen Tilburger. Hij behaalde zijn diploma bij De Rooi Pannen Tilburg Horeca en opende in 2019 Gastrobar RIX. Het is zijn...