Horecaondernemer/-manager

  • Niveau 4
  • BOL
  • 4 jaar

Ben jij op zoek naar een leidinggevende baan in de horeca met veel afwisseling? Werkt jouw enthousiasme aanstekelijk voor anderen binnen je team? En is het eindresultaat altijd dat het jouw gasten aan niets ontbreekt? Dan ben jij geschikt voor de opleiding Horecaondernemer/-manager. Je kunt er veel kanten mee op. Je gaat voornamelijk aan de slag in hotels of restaurants, zowel in binnen- als buitenland. Bovendien zijn er voldoende mogelijkheden om buiten de horeca leiding te gaan geven.

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Bij de opleiding horecaondernemer/- manager maak je kennis met de verschillende kanten van het horecavak zoals keuken, hotel en restaurant. Naast dat je hier theorielessen over krijgt, ga je ook aan de slag in de praktijk. Zo kun je ontdekken welke richting het beste bij jou past. Daarnaast krijg je de vakken rekenen, Nederlands, Engels en kan je kiezen uit Duits of Frans. En ga je aan de slag met commercieel- en financieel management, loopbaan en burgerschap, leer je werken met projecten en schrijf je een ondernemingsplan. 

Van havo naar mbo?

Ben jij een afgestudeerde havoleerling die een de stap via het mbo naar het hbo wel ziet zitten? Hou je van mensen om je heen, voedsel, dranken, gastvrijheid, gezelligheid en samenwerken? Ben je flexibel, creatief en sociaal en wil je dit zo goed mogelijk inzetten om jouw gasten een aangename tijd te geven? En maak jij iedereen enthousiast met jouw originele ideeën? 

Dan past het mbo-hbo-doorstroomtraject Hotel Management perfect bij jou! 

Meer weten over traject Hotel Management

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte, Theoretische of Gemengde leerweg
  • Een overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar klas 4: starten in leerjaar 1
  • Een overgangsbewijs van havo of vwo klas 4 naar klas 5 of een havo-/vwo-diploma: starten in leerjaar 2
  • Gelijkwaardige diploma’s of getuigschriften, te beoordelen door een toelatingscommissie

Met een havo- of vwo-diploma kun je in Tilburg, Eindhoven en Breda een verkorte opleiding volgen van twee of drie jaar. 

Doorstroommogelijkheden

Het diploma geeft je toegang tot bijna alle hbo-opleidingen. Wanneer je gaat doorstuderen aan een Hogere Hotelschool, kan dat in veel gevallen in een verkort traject.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken