Horecaopleidingen bij De Rooi Pannen
Maak jij graag de heerlijkste gerechten? Of lijkt het je leuk om in de bediening van een restaurant of achter de receptie van een hotel te werken? Met onze horecaopleidingen kun je alle kanten op. Je kunt zelfs je eigen bedrijf starten. De vaardigheden die hiervoor nodig zijn, leer je bij ons in een echt hotel, echte keukens en echte restaurants. Want bij ons is leren niet net echt, maar echt echt! Ontdek de mbo horecaopleidingen van De Rooi Pannen in Tilburg, Eindhoven en Breda.
Praktijkgerichte horecaopleidingen mbo
Bij De Rooi Pannen geloven we dat je het beste leert door te doen. Daarom staat in al onze mbo-opleidingen de praktijk centraal. Op al onze horecascholen vind je verschillende keukens, restaurants en zelfs een hotel! Dagelijks verwelkomen we hier echte gasten. Afhankelijk van jouw gekozen opleiding ga je in één of meerdere van deze faciliteiten echt aan de slag.
Of je nu droomt van een carrière als kok, gastheer/gastvrouw, of hotelmanager: bij onze horecaschool (mbo) krijg je de kans om je vaardigheden te ontwikkelen in een realistische omgeving.
Open dagen en meeloopdagen
Ben je nieuwsgierig geworden naar een opleiding in de horeca? Ieder jaar openen wij op verschillende moment de deuren van onze scholen. Voor iedereen die een letterlijk kijkje wil nemen in onze keukens! Tijdens onze open dagen en meeloopdagen kun je de sfeer proeven, onze faciliteiten bekijken en in gesprek gaan met docenten en (oud-)studenten. Dit is de perfecte gelegenheid om te ontdekken of een opleiding bij De Rooi Pannen bij jou past. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!
Hoeveel kost een mbo-horecaopleiding?
Bij De Rooi Pannen staan we voor gelijke kansen voor iedereen. Daarom biedt onze scholengemeenschap kosteloos onderwijs aan. Je betaalt in de meeste gevallen dus niks voor schoolboeken, laptops en excursies. De enige uitzondering op deze regel is vakkleding, zoals kokskleding bij een koksopleiding of een pak voor een opleiding in horecamanagement of gastvrijheid.
Volgens de les- en cursuswet is bepaald dat je voor een mbo-opleiding het wettelijk verplichte lesgeld moet betalen aan het ministerie van Onderwijs. Dit bedrag wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Voor meer informatie over het lesgeld en de betaling daarvan kun je terecht bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).
Ervan smullen?
Bij De Rooi Pannen vind je elf restaurants die van maandag tot en met vrijdag volledig gerund worden door onze leerlingen en studenten. Hier wordt praktijkgericht onderwijs aan tafel geserveerd, voor iedereen die ervan wil proeven. Smullen maar!
Welke opleidingen in de horeca zijn er?
De Rooi Pannen leidt al meer dan vijftig jaar professionals in de horeca op. Hierdoor kom je in elke horecazaak wel één of meerdere van onze oud-studenten tegen. Onze opleidingen zijn onderverdeeld in drie richtingen. Je kunt hier een opleiding volgen op niveau 1 t/m 4.
- Keuken
Voor de toekomstige (chef-)koks en patissiers. Hier leer je alles over koken, bakken en het creëren van culinaire meesterwerken. Of je nu als kok wilt werken, een volledig keukenteam wilt aansturen of je eigen restaurant wilt beginnen: met onze horecaopleidingen in de keuken is alles mogelijk.
- Gastvrijheid
Voor degenen die willen uitblinken in de bediening, achter de bar, receptie of als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw. Je leert hoe je gasten een onvergetelijke ervaring biedt. Van bedieningsmedewerker tot leidinggevende, maar ook als eigenaar van je eigen café of restaurant: je kunt met jouw diploma in de horeca alle kanten op.
- Horecamanagement
Voor iedereen die manager of ondernemer wil worden in de hospitalitybranche. Je maakt kennis met alle praktische kanten van het horecavak. Dus zowel gastvrijheid (bediening) als de keuken, maar ook het hotel! Ook ontwikkel je jezelf in zaken als personeelsmanagement en financiële planning. Je krijgt alle tools die je nodig hebt om succesvol horecaondernemer of -manager te zijn.
Horecaopleidingen
Entreeopleiding horeca-assistent
Wil jij aan de slag in de horeca? Tijdens de Entreeopleiding horeca-assistent leer je de basis van werken in een hotel, restaurant of café. Je gaat koken en...
Kok
Lijkt het werken in de keuken van een eetcafé of restaurant iets voor jou? En wil je aan de slag met verschillende kooktechnieken? Ontdek dan de opleiding Kok...
Mhbo-traject Hotelmanagement
Heb jij een havodiploma en twijfel je of het hbo de juiste volgende stap is? Hou je van mensen om je heen, voedsel, dranken, gastvrijheid, gezelligheid en...
Gastheer/Gastvrouw
Maak jij makkelijk een praatje met mensen? En vind je het leuk om hapjes en drankjes te verzorgen voor bezoek thuis? Dan is de opleiding Gastheer/gastvrouw echt...
Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
Samen met jouw team gasten van luxere horecazaken een onvergetelijke ervaring bezorgen? Ga dan voor de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw. Je leert...
Horecaondernemer/-manager
Werkt jouw enthousiasme aanstekelijk? En wil je gasten verwelkomen in jouw restaurant of hotel? Dan zit je goed bij de opleiding Horecaondernemer/-manager. Je...
Lees verhalen van onze (oud-)horecastudenten
Oud-studenten Rick (27) en Jessie (26) openen horecazaak ZOUT in Rijen
Rick en Jessie ontmoetten elkaar 10 jaar geleden tijdens hun opleiding op De Rooi Pannen in Tilburg. Onlangs openden ze dan eindelijk hun eigen zaak ZOUT. Hoe ze...
De droom van twee oud-studenten: een bruin café in eigen dorp
Twee jeugdvrienden en oud-studenten van De Rooi Pannen, Michel en Rob, hebben hun gezamenlijke droom waargemaakt door de overname van café ’t Pandje in het...
Het verhaal van Ricky Spijkers, oud-student en eigenaar van Gastrobar RIX
Ricky Spijkers is een geboren en getogen Tilburger. Hij behaalde zijn diploma bij De Rooi Pannen Tilburg Horeca en opende in 2019 Gastrobar RIX. Het is zijn...