Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
Samen met jouw team gasten van luxere horecazaken een onvergetelijke ervaring bezorgen? Ga dan voor de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw. Je leert...
Voel jij je in de keuken helemaal in je element? En lijkt het jou wel wat om zelf menu’s te bedenken en deze samen met je team te bereiden? Met de opleiding Zelfstandig werkend kok leer je creatief koken en leiding geven aan je collega’s in de keuken. Zo zorg jij ervoor dat gasten kunnen genieten van de lekkerste gerechten.
Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent.
Ook belangrijk. Om met deze opleiding bij De Rooi Pannen te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:
Bij de opleiding Zelfstandig werkend kok ga je aan de slag met het bedenken van nieuwe recepten of geef je een bestaand recept een eigen twist. Je leert verschillende vaktechnieken en gaat in de praktijk aan de slag in de keuken. Daarnaast leer je ook hoe je plannen en organiseren in de keuken moet aanpakken en hoe je dit effectief kunt doen. Tijdens de opleiding krijg je ook les in het werken met keukenapparatuur en het onderhouden van keukenhygiëne. Bovendien leer je hoe je kunt samenwerken met collega's in de keuken en om te gaan met stressvolle situaties. Hierdoor kun jij later zelfstandig aan het werk als kok, maar kun je ook een team aansturen.
Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit:
Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met onze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden.
Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. We hebben onze eigen restaurants. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. Bij een stagebedrijf, leerbedrijf of in onze eigen restaurants of onderwijshotel. Hoe dat er voor jou precies uitziet, ligt aan de leerweg waar jij voor gaat: de beroepsopleidende leerweg (BOL) of de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Kies je voor de BOL-opleiding, dan ben je het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op door te koken voor echte gasten in onze eigen keukens en tijdens je stages. In zowel leerjaar 1 als 2 ga je (maximaal twee dagen in de week) op stage bij een erkend leerbedrijf. Het derde en laatste jaar bestaat uit BBL: je werkt dan maximaal 32 uur per week bij een erkend leerbedrijf en komt voor maximaal 8 lesuren nog naar school.
Wil je liever leren en werken combineren? Dan is de BBL-opleiding iets voor jou. Je leert de fijne kneepjes van het koksvak bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school voor lessen.
Met een diploma Zelfstandig werkend kok ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.
Met jouw diploma kan je aan de slag als zelfstandig werkend kok bij een hotel, restaurant, eetcafé, cateringbedrijf of brasserie. Veel studenten blijven werken bij hun stagebedrijf.
Natuurlijk kan je ook doorstuderen na je opleiding. Veel studenten stromen met hun diploma Zelfstandig werkend kok door naar de niveau 4-opleiding Gespecialiseerd kok. Ook gewoon bij De Rooi Pannen! Je kunt bijvoorbeeld ook de horeca-opleiding Leidinggevende keuken, Horecaondernemer/-manager, Ondernemend horecavakman of Manager party-, event en businesscatering volgen. Wil jij een andere richting op? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.
Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten.
Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen.
Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.
Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.
Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.
Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.
Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.
Samen met jouw team gasten van luxere horecazaken een onvergetelijke ervaring bezorgen? Ga dan voor de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw. Je leert...
Heb jij een duidelijke visie op keukenprocessen en kun je dit toepassen in de beroepspraktijk? Ben jij een trendwatcher en vind je het leuk om mensen aan te...
Een passie voor koken? De opleiding Gespecialiseerd kok daagt je uit om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Je bedenkt nieuwe recepten en geeft een...
Werkt jouw enthousiasme aanstekelijk? En wil je gasten verwelkomen in jouw restaurant of hotel? Dan zit je goed bij de opleiding Horecaondernemer/-manager. Je...
Je kunt je aanmelden voor deze opleiding via Centraal Aanmelden MBO (CAMBO). Je hebt daarvoor je DigiD nodig. Meer info over aanmelden vind je hier.
Selecteer hieronder in welke leerweg je de opleiding wilt volgen en meld je aan!