Zelfstandig werkend kok
Voel jij je in de keuken helemaal in je element? En lijkt het jou wel wat om zelf menu’s te bedenken en deze samen met je team te bereiden? Met de opleiding...
Samen met jouw team gasten van luxere horecazaken een onvergetelijke ervaring bezorgen? Ga dan voor de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw. Je leert hoe je het gasten naar de zin maakt en hoe je jouw collega’s aanstuurt. Iets wat prima bij jou past, want jij bent graag in contact met mensen.
Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent:
Ook belangrijk. Om met deze opleiding bij De Rooi Pannen te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:
Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw heb je een belangrijke taak als het gaat om gastvrijheid. Jij zorgt er persoonlijk voor dat gasten met een positieve ervaring de deur uit gaan. Onder andere door gasten enthousiast te ontvangen, een fijne sfeer te creëren en het sociaal-hygiënisch beleid te bewaken. Je leert praktische zaken, waaronder verschillende verkooptechnieken, voorraadbeheer en klachtenafhandeling.
Ook doe je tijdens de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw een uitgebreide kennis op over verschillende dranken en weet je precies hoe je deze kunt combineren met de gerechten uit de keuken. Tijdens jouw opleiding doe je veel praktijkervaring op. Waardevol, want met deze ervaring kun jij andere medewerkers goed aansturen en begeleiden.
Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit:
Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden.
Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. Bij een stagebedrijf, leerbedrijf of in onze eigen restaurants of onderwijshotel. Hoe dat er voor jou precies uitziet, ligt aan de leerweg waar jij voor gaat: de beroepsopleidende leerweg (BOL) of de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Kies je voor de BOL-opleiding, dan ben je het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op door te werken met echte gasten in onze eigen restaurants, onderwijshotel en tijdens je stages. In zowel leerjaar 1 als 2 ga je (maximaal twee dagen in de week) op stage bij een erkend leerbedrijf. Het derde en laatste jaar bestaat uit BBL: je werkt dan maximaal 32 uur per week bij een erkend leerbedrijf en komt voor maximaal 8 lesuren nog naar school.
Wil je liever leren en werken combineren? Dan is de BBL-opleiding iets voor jou. Je leert de fijne kneepjes van gastvrijheid bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school voor lessen.
Met een diploma Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.
Met jouw diploma kan je aan de slag als zelfstandig werkend gastheer of gastvrouw. Je kunt gaan werken bij een hotel, restaurant, eetcafé, cateringbedrijf, brasserie of congrescentrum. Veel studenten blijven werken bij hun stagebedrijf.
Natuurlijk kan je ook doorstuderen na je opleiding. Met een mbo-opleiding op niveau 3 kun je naadloos instromen bij onze niveau 4-opleidingen Leidinggevende bediening, Manager party-, event- en businesscatering, Horecaondernemer/-manager en Ondernemend horecavakman. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een andere willekeurige niveau 4-opleiding.
Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten.
Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen.
Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.
Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.
Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.
Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.
Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.
Voel jij je in de keuken helemaal in je element? En lijkt het jou wel wat om zelf menu’s te bedenken en deze samen met je team te bereiden? Met de opleiding...
Kan jij goed met mensen omgaan? En zie jij jezelf wel een team aansturen? Dan ben jij zeker geschikt voor de opleiding Leidinggevende bediening. Je leert hoe je...
Werkt jouw enthousiasme aanstekelijk? En wil je gasten verwelkomen in jouw restaurant of hotel? Dan zit je goed bij de opleiding Horecaondernemer/-manager. Je...
Het geheim van een goed (eet)café of eetcafé? De sfeer, de gasten én een goede ondernemer. En die ondernemer? Dat ben jij! Met jouw verantwoordelijkheidsgevoel...
Je kunt je aanmelden voor deze opleiding via Centraal Aanmelden MBO (CAMBO). Je hebt daarvoor je DigiD nodig. Meer info over aanmelden vind je hier.
Selecteer hieronder in welke leerweg je de opleiding wilt volgen en meld je aan!