Opleiding WSET level 2 (Intermediate wijncursus)

  • Meerdere sessies
  • € 550,-
  • Tilburg
  • 7 lessen en een examen

Weet je nog niet zo veel over wijn, maar ben jij wel zeer geïnteresseerd? Wil jij meer kennis opbouwen over de wereld van wijn? Dan is deze wijncursus in Tilburg echt iets voor jou!

Deze wijncursus is ideaal voor beginners. Je leert alles over wijnen: je ontdekt onder meer hoe wijn wordt gemaakt, de belangrijkste witte en rode druivenrassen, de voornaamste wijnregio's in de wereld en hoe je wijn proeft aan de hand van de WSET Systematische Proefmethode.

De cursus wordt verzorgd door Marc Mulder van All About Wine.

Waar wacht je op?

Breid jouw professionele wijnkennis uit

Aanmelden

Interesse? Meld je dan aan voor een van de bovenstaande startdata. Zijn er op dit moment geen startdata zichtbaar? Laat dan alvast je gegevens achter via het aanmeldformulier. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn en er een nieuwe startdatum beschikbaar is, krijg je een seintje van ons. 

De volgende thema’s komen aan bod:

  • Hoe wordt wijn gemaakt en andere factoren die de stijl van de wijn beïnvloeden?
  • De belangrijkste witte en rode druivenrassen
  • De voornaamste wijnregio’s in de wereld
  • Mousserende, zoete en versterkte wijnen
  • Gedistilleerde dranken en likeuren
  • Hoe wijn te proeven, aan de hand van de WSET Systematische Proefmethode

Studievoorwaarden

Kosten

550 euro (betaling in termijnen is niet mogelijk). Bij het cursusgeld is een uitgebreid studiepakket met studieboek en werkboek, zes proefglazen, de te proeven wijnen en het examen inbegrepen.

Certificatie

Voor de intermediate wijnopleiding is een wereldwijd erkend diploma te behalen in het Nederlands. Diploma WSET level 2 (Intermediate).

Toelatingseisen

Voor deelname aan de opleiding WSET level 2 (Intermediate) is geen vooropleiding vereist. 

De minimale leeftijd is 18 jaar.

Contact

Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.