Studenten Ruimtelijke Vormgeving ontwikkelen projecten voor GLOW en DDW tijdens stage

Sarrón en Nigel zijn twee vrienden die Ruimtelijke Vormgeving studeren bij De Rooi Pannen. Ze hebben een passie voor creativiteit en innovatie, die ze hebben laten zien tijdens hun stage bij BioArt Laboratories. Daar hebben ze meegewerkt aan kunstwerken voor GLOW en DDW, en hebben ze hun eigen tegel van gerecycled karton ontwikkeld. Lees hier het verhaal van Sarrón en Nigel. 

Opdracht voor Ruimtelijke Vormgeving opleiding 

Ze werden geïnspireerd door een opdracht van school; ze moesten iets creëren met behulp van siliconen mallen en vormen. De creatieve mogelijkheden die dat bood heeft ze zo gegrepen dat ze het ook in hun vrije tijd niet los konden laten. Dus werd er thuis veel 'geprutst' en geprobeerd met een 3d-printer in de garage. Wat begon als een onderzetter eindigde als een tegel.  

Het materiaal was geen gegeven in de opdracht, dus ook dat hebben ze zelf bedacht. Na een lange zoektocht en heel veel uitproberen zijn ze uitgekomen op gerecycled karton. Deze grondstof die in hoge mate beschikbaar is wordt vermengd met een bindmiddel en zo in de vorm geperst. Het resultaat is een goedkoop en hard materiaal dat toch zacht aanvoelt. Zonder de denk- en werkwijze van De Rooi Pannen was dit niet gelukt. 

tegels van geperst karton

Praktijkervaring opdoen 

Sarrón heeft lang gezocht naar een passend stagebedrijf dat aansluit bij zijn ideeën, hij vond het in BioArt Laboratories. Hij solliciteerde en had een gesprek met founder Jalila Essaïdi. Nigel sloot later aan en samen voerden ze diverse stage- projecten uit die bestemd zijn voor evenementen zoals de lichtfestival GLOW en BioArt Laboratories expositie tijdens de Dutch Design Week (DDW). Voor GLOW hebben ze een lichtprojectie gemaakt en voor DDW een digitale presentatie van alle deelnemers van BioArt Laboratories aan DDW. Namens BioArt Laboratories mochten Sarrón en Nigel met hun eigen tegel deelnemen aan de Dutch Design Week. 

Wij hebben grootse ideeën om het product verder uit te werken en uit te brengen. Onze contacten via Dutch Design Week helpen daarbij!

Sarrón en Nigel studenten Ruimtelijke Vormgeving

Contacten via Dutch Design Week 

Sarrón en Nigel zitten in hun laatste jaar van de opleiding Ruimtelijke Vormgeving bij De Rooi Pannen Vormgeving en zijn benieuwd wat de wereld hun gaat brengen. Sarrón heeft een notitieboekje vol ideeën die hij graag uit zou willen voeren en Nigel is gepassioneerd vormgever van logo's en posters en wil zijn vaardigheden verder toepassen. Ze willen allebei graag hun product verder brengen en hebben via Dutch Design Week al contacten bij onder meer de TUE. 

BioArt Laboratories 

BioArt Laboratories is een non-profitorganisatie die toptalenten stimuleert om de cross-over tussen wetenschap, natuur, technologie en creativiteit te verkennen. De stichting is opgericht door Jalila Essaidi, een pionier, kunstenaar en ondernemer. Ze werken vanuit oude bunkers in een natuurgebied in Eindhoven, een ideale locatie voor innovaties. Ze organiseren evenementen, experimenten en tentoonstellingen en hebben een wereldwijd netwerk van partners. Ze bieden ook mogelijkheden voor studenten en stagiairs om mee te werken aan innovatieve projecten via het TPC talent ontwikkelingsprogramma. Jalila zegt over BioArt Laboratories: “We zorgen voor een inspirerende en open sfeer die ruimte laat voor serendipiteit en creativiteit.”