Adviseur Kwaliteitszorg en Examinering

 • Tilburg Centrale Diensten, Tilburg

Adviseer jij graag als het gaat om de kwaliteit van onderwijs en ondersteunende processen? Heb jij ervaring met examenprocessen en examendocumenten en kun je verbeteringen adviseren aan onze scholen en ons College van Bestuur? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen

De Rooi Pannen zoekt voor de centrale dienst Kwaliteitszorg/Interne controle een nieuwe collega (0,6-0,8 fte). Als Adviseur Kwaliteitszorg houd jij jezelf bezig met het opstellen en implementeren van het kwaliteitsbeleid binnen De Rooi Pannen. Dit omvat het definiëren van doelstellingen, het vaststellen van kwaliteitsnormen en het bepalen van de benodigde processen en procedures. Daarnaast beheer jij het kwaliteitssysteem, inclusief het bijhouden en updaten van documentatie, procedures en beleidsrichtlijnen. Je zorgt ervoor dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van de kwaliteitsnormen en werken volgens de vastgestelde processen. Daarnaast speel jij een actieve rol bij het identificeren van verbetermogelijkheden in de onderwijs- en ondersteunende processen. Je werkt samen met collega’s binnen de diensten, schooldirecteuren en het bestuur om verbeteracties te ontwikkelen en te implementeren, gericht op het verhogen van de onderwijskwaliteit. Hierbij geef je gevraagd en ongevraagd advies.

Dit is een brede rol, waarbij jij wel een duidelijke focus hebt op de examenprocessen en de onderwijs- en examendocumenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de onderwijs- en examenregeling, het studentenstatuut en de onderwijs- en examenplannen. Jij ondersteunt de examencommissies van de scholen bij het toepassen van de procedures binnen het onderwijs. Daartoe ken je de relevante wet- en regelgeving en houd je ontwikkelingen hierin bij. Bij wijzigingen in wet- en regelgeving bereid je de scholen tijdig voor op de implementatie daarvan in de onderwijs- en ondersteunende processen. Juridische affiniteit is daarom een pré.

Zo nodig bereid jij de organisatie voor op externe kwaliteitsaudits/inspecties. Jij zorgt ervoor dat alle benodigde documentatie en bewijsstukken beschikbaar zijn en ondersteunt het auditproces. Daarnaast ben je nauw betrokken bij de interne audits (collegiale visitaties) binnen De Rooi Pannen.

Kortom, in deze rol ben jij verantwoordelijk voor het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit (van ons onderwijs), het monitoren van de naleving van kwaliteitsnormen en het initiëren van verbeteracties.

Het team

Jij bent werkzaam bij de centrale dienst Kwaliteitszorg/Interne controle. Deze stafdienst heeft een adviserende en ondersteunende taak op het gebied van kwaliteitszorg, onderwijs en interne controle. Daarnaast coördineert dit team de interne audits binnen De Rooi Pannen.

Wat neem je mee

Je hebt een goed analytisch vermogen en bent in staat om data te verzamelen, analyseren en hieruit conclusies te trekken. Daarnaast ben je communicatief vaardig en kun je heldere rapportages opstellen om jouw bevindingen te presenteren aan collega's en leidinggevenden. Je beschikt over sterke organisatorische vaardigheden en kunt zelfstandig werken. Je bent proactief in het signaleren van verbetermogelijkheden en kunt goed samenwerken met verschillende stakeholders.

Verder:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, zoals Bedrijfskunde, Rechten of vergelijkbaar;
 • Minimaal vier jaar ervaring in een vergelijkbare functie binnen het onderwijs, bij voorkeur in het mbo of vmbo;
 • Kennis van kwaliteitsmanagement;
 • Kennis van wet- en regelgeving in het (middelbaar) onderwijs of de kennis en affiniteit om dit snel eigen te maken;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift;
 • Resultaatgericht en oog voor detail, waarbij jij graag samenwerkt met anderen;
 • Beschikbaar per 1 april 2024 voor 0,6 - 0,8 fte. Eerder starten is zeker bespreekbaar.

Zo belonen wij jou

 • Een passend salaris. Daarbij hoort schaal 9 van de cao mbo (minimaal € 3.090,00 en maximaal € 4.573,00 bruto per maand op basis van fulltime);
 • Vrije tijd. Je bent namelijk vrij tijdens alle schoolvakanties, behalve de eerste en laatste week van de zomervakantie;
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33 procent van jouw salaris;
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs;
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met Richard Bakkers via het telefoonnummer 06-12306971 of per e-mail via r.bakkers@derooipannen.nl.

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 18 februari 2024 via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Richard Bakkers.

In gesprek met elkaar

De gesprekken vinden in onderling overleg plaats.

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Adviseur Kwaliteitszorg en Examinering

FTE
0,6-0,8
Functieschaal
cao mbo schaal 9
Salaris
€ 3.090,00 - € 4.573,00
Gewenste startdatum
1 april 2024
Sluitingsdatum
18 februari 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Richard Bakkers

Hoofd Kwaliteit & Onderwijs

r.bakkers@derooipannen.nl 013 - 500 2163