Docent beeldende kunst en vormgeving

 • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo, Tilburg

Wil jij bijdragen aan vernieuwd onderwijs? Ben jij gedreven en heb je een aanstekelijk enthousiasme voor het vakgebied vormgeving? Dan zoeken wij jou!  

Wat ga je bij ons doen?

Binnen het vakgebied Vormgeving zijn wij op zoek naar iemand die kennis en ervaring heeft op het gebied van 2D, 3D, multimedia (o.a. illustrator en photoshop), presentatietechnieken en het opzetten / bouwen van webshops / websites. Je bent vooralsnog werkzaam in leerjaar 1 t/m 3 binnen alle leerwegen van het vmbo en verzorgt lessen 2D, 3D en MMD.
Vormgeving maakt deel uit van het programma Handel en Vormgeving. De leerlingen in leerjaar 1 maken kennis met alle programma’s om vervolgens in leerjaar 2 met 1 van de programma’s verder te gaan. In leerjaar 4 sluiten we af met een CSPE; een Centraal Schriftelijk Praktisch Examen. 
Naast het programma Handel en Vormgeving bieden wij als school nog 2 andere programma´s aan, namelijk Media, Vormgeving en ICT en Horeca, Bakkerij en Recreatie.

De aandachtspunten van onze school voor de komende jaren zijn het proces van formatief handelen goed vorm geven, differentiatie binnen de lessen en de inzet van digitale middelen in de lessen. 
We proberen onze lessen vorm te geven volgens 5 bouwstenen.  Ook vinden we het belangrijk om de actualiteiten in de les te betrekken.

Bij de vacature hoort op termijn ook een (duo) mentoraat van een klas. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders en onderhoudt contacten met hen. Daarnaast verzorgt de mentor per week 1 of meerdere mentorlessen aan de klas een LOB uur (vanaf leerjaar 2).

Als mentor heb je wekelijks overleg met de leerlingcoördinator over je klas. Als er meer ondersteuning of zorg nodig is voor een leerling, dan wordt er doorgeschakeld. Onze afdeling beschikt over een zeer gedegen zorgstructuur met een orthopedagoog, meerdere coaches, een interne rebound, vertrouwenspersonen en een schoolmaatschappelijk werker.

Voor nieuwe collega’s hanteren wij een inductiebeleid. Je wordt toevertrouwd aan onze 3 docentencoaches. Zij maken je wegwijs door de organisatie en zullen je ondersteunen. Gedurende het jaar zijn er informatieve bijeenkomsten en intervisie momenten.  

Dit moet je kunnen

 • inlevingsvermogen, gericht op de vmbo-leerling;
 • leergierig zijn en in staat zijn om nieuwe trends en ontwikkelingen te vertalen naar het niveau van de leerlingen, inclusief praktijkvoorbeelden;
 • je bent in staat om praktijkgericht lesmateriaal te ontwikkelen; 
 • flexibel en proactief.

Dit breng je mee

 • je bent in het bezit van een tweedegraadsbevoegdheid gericht op het vakgebied (of je bent bereid die binnen twee jaar in eigen tijd en op eigen kosten te behalen);
 • je hebt affiniteit met onze vmbo-leerling;
 • je het een creatieve en positieve instelling. Onderwijs moet je passie zijn;
 • je bent een echte teamspeler die transparant is richting collega’s.

Zo belonen we jou

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal LB van de cao vo (minimaal € 3.301,00 en maximaal € 5.030,00 bruto per maand fulltime). De overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao mbo. De medewerkers van ons Vmbo Tilburg ontvangen extra salaris in de vorm van een arbeidsmarkttoelage. 
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Een mailtje naar Gwen Gijsbers is voldoende. Gwen is adjunct-directeur van ons Vmbo Tilburg en te bereiken via g.gijsbers@derooipannen.nl

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 1 september 2024 via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Gwen Gijsbers.

In gesprek met elkaar

De gesprekken vinden plaats in onderling overleg.

Let op, ons vmbo is tussen 12 juli en 12 augustus niet bereikbaar voor eventuele vragen. Jouw sollicitatie en vragen worden na dit moment opgepakt. 

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Docent beeldende kunst en vormgeving

 • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo, Tilburg
FTE
0,6
Functieschaal
cao vo schaal LB
Salaris
€ 3.301,00 - € 5.030,00
Gewenste startdatum
1 september 2024
Sluitingsdatum
1 september 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Gwen Gijsbers

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Tilburg Vmbo

g.gijsbers@derooipannen.nl