Docent HBR, specialisatie Koken/Gastvrijheid

 • De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo, Eindhoven

Als docent Horeca, Bakkerij en Recreatie (hierna HBR) breng jij een relevant vak tot leven voor onze vmbo’ers. Kun jij je goed in onze leerlingen verplaatsen? En verzorg je graag betekenisvol onderwijs dicht bij de praktijk? Dan zoeken we jou! 

Werken bij De Rooi Pannen

De Rooi Pannen is als kleinschalige scholengemeenschap groots in praktijkgericht vmbo- en mbo-onderwijs. Met het beste onderwijs van Tilburg, Eindhoven en Breda halen we het beste in onze leerlingen en studenten naar boven. Hoe? Door een ondernemende houding te stimuleren, altijd betrokken naar elkaar te zijn, dichtbij onszelf te blijven en vol trots uit te dragen wat we samen presteren. Onze medewerkers maken daarbij het verschil. Dit doen we in een hechte gemeenschap, in gebouwen die aanspreken, moderne voorzieningen en een sterk geloof en vertrouwen in onze kwaliteit. Werk jij mee?

Wat ga je bij De Rooi Pannen doen?

Je geeft inspirerende lessen HBR op ons vmbo met een kleinschalige opzet. Daarbij is het mogelijk dat je lessen verzorgt van klas 1 t/m klas 4 in alle leerwegen.

Op onze school ben je veel meer dan een gewone docent HBR. Praktijkgerichtheid en ondernemende leerlingen zijn namelijk pijlers waarop het onderwijs van De Rooi Pannen rust. Daarom is ons praktijkonderwijs ook ECHT te noemen, met hotels, restaurants en onderwijswinkelcentrum, opengesteld voor onze gasten en klanten. Onze studenten krijgen hierdoor de mogelijkheid om praktijkuren te draaien, waardoor zij al ervaring hebben opgedaan voordat zij naar het mbo gaan. Als docent geef jij daar op een enthousiaste wijze invulling aan en je krijgt ook de ruimte om hierin het voortouw te nemen.

Wij bieden onze leerlingen het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) aan en ook jouw vak sluit hierop aan. Zo is het mogelijk dat leerlingen aan de slag gaan met een showtafel met de mooiste gerechten of zorg dragen voor het lekkerste worstenbroodje van Brabant. Maar ook het verzorgen van een mooie show behoort tot dit profiel

Naast jouw lesgevende taak steek je ook de koppen bij elkaar met jouw vakgroep en jouw team. Bijvoorbeeld over de vakoverstijgende kanten van jouw lessen. Daarbij is het goed om te weten dat we een hechte en laagdrempelige school zijn. Hoe leuk is dat?

Waar ben jij sterk in?

 • Je inleven in de belevingswereld van een vmbo’er;
 • Praktijkgericht lesmateriaal ontwikkelen. Hierin vertaal je nieuwe trends en ontwikkelingen met praktijkvoorbeelden naar het niveau van onze leerlingen;
 • Jouw collega’s zien staan. En daarbij hun kwaliteiten erkennen en inzetten, en tegelijk die van jou beschikbaar stellen.
 • Creatief en positief ingesteld zijn;
 • Flexibel zijn, zowel in de uitvoering van jouw taak als in de tijd;
 • Onderschrijven waar De Rooi Pannen voor staat. Dit hebben we uitgebreid beschreven in onze kernwaarden en pijlers.

Dit breng je mee

 • Een tweedegraadsbevoegdheid voor het vak HBR, of je bent studerend hiervoor;
 • Affiniteit met of ervaring binnen het vmbo;
 • Een flinke portie leergierigheid en de mogelijkheid om te reflecteren;
 • Een aanstekelijke passie voor het vak HBR.

Zo belonen wij jou

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens carrièrepatroon schaal cao vo LB (€ 3.301,00 en maximaal € 5.030,00 bruto per maand op basis van fulltime). Wat betreft de overige arbeidsvoorwaarden geldt de cao mbo.
 • Vrije tijd. Je bent namelijk vrij tijdens alle schoolvakanties.
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons vmbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Waar kom je te werken?

Je gaat aan de slag op onze vmbo-school in Eindhoven. Hier vind je geweldige praktijkfaciliteiten. Een eigen restaurant, mooie winkel, gezellige bakkerij en allerlei keukens. Hier leren we onze leerlingen alles wat ze nodig hebben. Niet alleen vaardigheden, maar ook normen en waarden, respect voor elkaar en jezelf presenteren aan klanten en gasten.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze vacature? Een telefoontje naar Marco Marechal is voldoende. Marco is adjunct-directeur bij Eindhoven Vmbo en te bereiken op 040-500 1104. Of stuur een e-mail naar m.marechal@derooipannen.nl.

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 17 november 2023 via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Marco Marechal.

In gesprek met elkaar

De gesprekken vinden plaats in onderling overleg.

  
Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

 

Docent HBR, specialisatie Koken/Gastvrijheid

FTE
1,0
Functieschaal
cao vo schaal LB
Salaris
€ 3.301,00 - € 5.030,00
Gewenste startdatum
1 januari 2024
Sluitingsdatum
17 november 2023
Solliciteer nu!

Meer weten?

Marco Marechal

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo

m.marechal@derooipannen.nl