Docent M&M en Maatschappijleer

 • De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo, Eindhoven

Krijg jij energie van het delen van jouw kennis over de maatschappij aan onze vmbo leerlingen? 

Onze vmbo in Eindhoven zoekt versterking binnen het vakgebied Maatschappijleer en Mens & Maatschappij. Binnen alle leerwegen van het vmbo wordt in leerjaar 1 en 2 het vak M&M verzorgd. Vanaf het derde jaar gaat dit over in Maatschappijleer. Samen met de collega’s die economie verzorgen ben je verantwoordelijk voor afstemming en samenwerking in het programma.

Naast de lesgevende taak zijn er tevens taken als overleg met de vakgroep economie / M&M/ Maatschappijleer en deelname aan teamvergaderingen. De sectie werkt deels met eigen ontwikkeld materiaal. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de sectie.

De aandachtspunten voor de komende jaren zijn het proces van formatief handelen goed vorm geven, differentiatie binnen de lessen en de inzet van digitale middelen in de lessen. Als vaksectie starten wij onze lessen vaak met een start opdracht om de voorkennis en/of rekenvaardigheid te activeren. Ook vinden we het belangrijk om de actualiteiten in de les te betrekken.

Bij de vacature hoort op termijn ook een mentoraat van een klas. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders en onderhoudt contacten met hen. Daarnaast verzorgt de mentor per week 2 mentorlessen aan de klas in de onderbouw en 1 mentorles aan de klas in de bovenbouw. In die lessen wordt o.a. gewerkt aan LOB.

Als mentor heb je regelmatig overleg met de leerling coördinator over je klas. Als er meer ondersteuning of zorg nodig is voor een leerling, dan wordt er doorgeschakeld. Onze afdeling beschikt over een zeer gedegen zorgstructuur met een orthopedagoog, leerling coaches, een IOV (Interne Ondersteuningsvoorziening), een vertrouwenspersoon, leerling coördinatoren, een zorg coördinator en een schoolmaatschappelijk werker.

Waar ben jij sterk in? 

 • inlevingsvermogen, gericht op de vmbo-leerling;
 • leergierig zijn en in staat zijn om nieuwe trends en ontwikkelingen te vertalen naar het niveau van de leerlingen, inclusief praktijkvoorbeelden;
 • je bent in staat om praktijkgericht lesmateriaal te ontwikkelen;
 • flexibel en proactief.

Dit breng je mee

 • een tweedegraadsbevoegdheid voor het vak, of studerend hiervoor.
 • je hebt affiniteit met onze vmbo-leerling;
 • je het een creatieve en positieve instelling. Onderwijs moet je passie zijn;
 • je bent een echte teamspeler die transparant is richting collega’s.

Dit mag jij van ons verwachten

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal LB cao vo (minimaal € 3.301,00 en maximaal € 5.030,00 bruto per maand op basis van fulltime). De overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao mbo.
 • Vrije tijd. Je bent namelijk vrij tijdens alle schoolvakanties.
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons  vmbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Een telefoontje naar Irène van den Berg is voldoende. Irène is adjunct-directeur bij Eindhoven Vmbo en te bereiken 040-500 1106. Of stuur een e-mail naar ir.vd.berg@derooipannen.nl.

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 13 mei 2024 via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Irène van den Berg.

In gesprek met elkaar

De gesprekken vinden plaats in onderling overleg.

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Docent M&M en Maatschappijleer

FTE
0,6 - 0,8
Functieschaal
cao vo schaal LB
Salaris
€ 3.301,00 - € 5.030,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2024
Sluitingsdatum
14 mei 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Irène van den Berg

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo

ir.vd.berg@derooipannen.nl 040-500 1105