Onderwijskundig Adviseur Digitalisering

 • Tilburg Centrale Diensten, Tilburg

Ben jij een onderwijskundig adviseur met een hart voor het praktijkgericht onderwijs? Heb jij ervaring met digitalisering binnen het onderwijslandschap? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het team

Jij bent werkzaam bij de centrale dienst Kwaliteitszorg/Interne controle. Deze stafdienst heeft een adviserende en ondersteunende taak op het gebied van kwaliteitszorg, onderwijs en interne controle. Vanuit jouw rol ben jij de schakel tussen het College van Bestuur en de scholen en wissel jij van gedachten rondom het thema digitalisering met de Commissie Eigentijds Onderwijs.

Wat ga je doen?

Als allround onderwijskundig adviseur, met duidelijke kennis van en affiniteit met digitalisering vervul jij een cruciale rol in het verder integreren van digitale technologieën en methodologieën in het onderwijs van De Rooi Pannen. Jouw taken omvatten onder meer de analyse van digitale behoeften, de ontwikkeling van digitale strategieën in de curricula, implementatiebegeleiding van digitale tools en platforms en de evaluatie en monitoring hiervan. Je bent de sparringpartner voor onze recent aangestelde iCoaches op ieder van de 10 scholen. Daarnaast spar je met de onderwijskundig professionals op de scholen, dit zijn adjunct-directeuren en beleidsmedewerkers kwaliteitszorg.

Tevens blijf jij natuurlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijstechnologie en digitale pedagogieën, zoals blended learning, en het integreren van innovatieve benaderingen om het onderwijs te verbeteren. Je staat daartoe in verbinding met landelijke initiatieven zoals MBO Digitaal, Npuls, SLO digitale geletterdheid en digitale examinering in het VO en vertaalt de inzichten naar De Rooi Pannen.  Daarnaast geef jij advies betreft de professionalisering van alle medewerkers van De Rooi Pannen op het gebied van digitalisering.  Natuurlijk vind jij het belangrijk dat elke stap binnen het thema wordt gewaarborgd. Daarom geef jij advies en ondersteuning om met als doel het maximaliseren van de voordelen van digitalisering en het waarborgen van een hoogwaardige onderwijservaring voor alle leerlingen en studenten. In deze rol rapporteer je aan de het Hoofd Kwaliteit & Onderwijs.

Jouw andere werkzaamheden zijn:

 • Onderwijskundige modellen en scenario’s ontwerpen, gericht op ons onderwijs die tevens geschikt zijn voor e-learning of andere (digitale) onderwijsvormen zoals modulaire of flexibele trajecten;
 • In gesprek gaan met onze scholen – en hen onderling verbinden – om de kaders en hun wensen te vertalen naar aantrekkelijk, eigentijds onderwijs;
 • Het ondersteunen bij de ontwikkeling van koersplannen en de evaluatie hiervan bewaken;
 • De borging van kwaliteitseisen binnen onderwijsinstrumenten en -programma’s bewaken en hierover adviseren;
 • Vertalen van het vastgestelde beleid naar centrale procedures en richtlijnen binnen het onderwijs;
 • Het signaleren van trends op het gebied van onderwijs en kwaliteit en jouw kennis hierover delen met de diverse stakeholders;
 • Fungeren als sparringpartner voor het College van Bestuur en andere relevante stakeholders, zoals de Commissie Eigentijds Onderwijs, op het gebied van kwaliteit en digitalisering.

Dit breng je mee

 • Minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding.
 • Vaardigheden in het ontwikkelen en ontwerpen van beroepsonderwijs en de bereidheid om te willen leren en ontwikkelen in dit vakgebied;
 • Affiniteit met digitale leermethodes en interesse in ICT-ontwikkelingen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden om verbinding te leggen met zowel interne en externe (in)formele netwerken;
 • Ervaring in het (v)mbo is een pré;
 • Beschikbaar op korte termijn voor minimaal 0,8 fte. 

Zo belonen we jou

 • Een passend salaris. Je wordt in deze functie ingeschaald als intern controleur. Daarbij hoort schaal 9 van de cao mbo (minimaal € 3.090,00 en maximaal € 4.573,00 bruto per maand op basis van fulltime);
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons mbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33 procent van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Een telefoontje naar Jan van Alphen is voldoende. Jan is de portefeuillehouder kwaliteitszorg/interne controle in het College van Bestuur en telefonisch te bereiken op 06-53948488.

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 1 april 2024 via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Jan van Alphen.

In gesprek met elkaar

We hebben de sollicitatiegesprekken gepland op 9 april (1e gesprek) en 16 april (2e gesprek). De gesprekken vinden in de middag plaats.

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Onderwijskundig Adviseur Digitalisering

FTE
0,8 - 1,0 fte
Functieschaal
cao mbo schaal 9
Salaris
€ 3.090,00 - € 4.573,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2024
Sluitingsdatum
1 april 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Jan van Alphen

lid College van Bestuur

013-500 2100