
Cursus chocolade en bonbons
'Het leven is als een doos bonbons, je weet nooit wat je eruit zal halen.' Chocolade is een veelzijdig product dat in deze cursus centraal staat. Je gaat meer kennis krijgen over de oorsprong, de verschillende soorten en natuurlijk hoe je de chocolade zo verwerkt dat je een knapperig, mooi glanzend en prachtig eindproduct neer kunt zetten voor je gasten!
We kennen allemaal de mooie, strakke chocoladecreaties in de winkel bij de chocolatiers. De welbekende praline of wel de bonbon met die smaakvolle vulling. In deze cursus leer je de verwerking van chocolade en het traject om van vloeibare chocolade de mooiste creaties te maken. Deze cursus zal voornamelijk bestaan uit de juiste temperaturen en de juiste verhoudingen en vergt heel veel geduld en precisie. Smelten, tableren, vullingen en verwerken tot chocoladeproducten, het komt allemaal aan bod.
De cursus gaat door bij voldoende inschrijvingen.
Waar wacht je op?
Smelten, tableren, vullingen en verwerken tot chocoladeproducten, het komt allemaal aan bod in deze cursus.
Meld je nu aanStartdatums
Lessenreeks:
- Donderdag 10 april 2025
- Donderdag 17 april 2025
- Donderdag 8 mei 2025
- Donderdag 15 mei 2025
- Donderdag 22 mei 2025
Aanmelden
Interesse? En is er ook een startdatum zichtbaar, die jou uitkomt (zie hierboven)? Meld je dan aan via onderstaande button.
Interesse maar is er op dit moment geen startdatum zichtbaar (zie hierboven)? Of ben je verhinderd op deze datum/data? Wil je jouw interesse toch alvast kenbaar maken aan ons? Laat dan je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken:

Onderwerpen
- Plannen en organiseren
- Technieken, zoals smelten, tableren, enten, vullingen maken en doorhalen.
- No waste (voorkom verspilling)
- Vega/veganistische alternatieven
- Creativiteit
- Vertrouwen krijgen
- Opmaak/presenteren
- Bewaren
Recepturen
- Chocolade tableren, enten, luxe chocoladedecoraties
- Vorm bonbons op karamel basis
- Snijbonbons en decoratie
- Het maken van chocoladesculptuurdeel
- Het maken van je eigen bonbon en uitwerken eigen receptuur
Meer info
Studievoorwaarden
Kosten
550 euro, inclusief boekengeld. Betaling in (twee) termijnen is mogelijk. Deze prijs geldt voor het schooljaar 2024 – 2025.
Toelatingseisen
Voor deelname is geen vooropleiding vereist.
Certificatie
Certificaat De Rooi Pannen
Contact
Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.
