Cursus chocolade en bonbons

  • Horeca en gastvrijheid
  • € 550,-
  • Tilburg
  • 5 lessen

'Het leven is als een doos bonbons, je weet nooit wat je eruit zal halen.' Chocolade is een veelzijdig product die in deze cursus centraal staat. Je gaat meer kennis krijgen over de oorsprong, de verschillende soorten en natuurlijk hoe je de chocolade zo verwerkt dat je een knapperig, mooi glanzend en prachtig eindproduct neer kunt zetten voor je gasten! Smelten, tableren, vullingen en verwerken tot chocoladeproducten, het komt allemaal aan bod.

Je gaat aan de slag met overzichtelijk recepturen na een instructie van een docent. Er is ruimte voor het kopen, bereiden en opslaan van de ingrediënten/gerechten. Plannen en organiseren van het werk, no waste, mogelijke aanpassingen aan recepturen komen natuurlijk ook aan bod. We doen dit in een ontspannen sfeer waarbij vertrouwen geven centraal staat. We nemen de tijd om met en van elkaar te leren.  

De cursus gaat door bij voldoende inschrijvingen.

Waar wacht je op?

Smelten, tableren, vullingen en verwerken tot chocoladeproducten, het komt allemaal aan bod in deze cursus.

Meld je nu aan

Aanmelden

Interesse maar is er op dit moment geen startdatum zichtbaar (zie hierboven)? Of ben je verhinderd op deze datum/data? Wil je jouw interesse toch alvast kenbaar maken aan ons? Laat dan je gegevens achter via een open aanmelding: 

Laat je gegevens alvast achter

Onderwerpen

  • Plannen en organiseren 
  • Technieken, zoals smelten, tableren, enten, vullingen maken en doorhalen. 
  • No waste (voorkom verspilling)
  • Vega/veganistische alternatieven
  • Creativiteit 
  • Vertrouwen krijgen 
  • Opmaak/presenteren 
  • Bewaren

Recepturen

  • Chocolade tableren, enten, luxe chocoladedecoraties
  • Vorm bonbons op karamel basis
  • Snijbonbons en decoratie
  • Het maken van chocoladesculptuurdeel
  • Het maken van je eigen bonbon en uitwerken eigen receptuur

Meer info

Studievoorwaarden

Kosten

550 euro, inclusief boekengeld. Betaling in (twee) termijnen is mogelijk. Deze prijs geldt voor het schooljaar 2024 – 2025.

Toelatingseisen

Voor deelname is geen vooropleiding vereist. 

Certificatie

Certificaat De Rooi Pannen

Contact

Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.