Informatie over aanmelden Tilburg Vmbo

Je bent van harte welkom bij het vmbo van De Rooi Pannen in Tilburg. Lees hoe je je kunt aanmelden voor de verschillende leerjaren. 

Aanmelden leerjaar 1

Voorinschrijven voor het schooljaar 2022-2023 kan via deze pagina. Klik hiervoor op 'Meld je nu aan' in het rode blok.

Als je je na de officiële inschrijvingen hebt aangemeld, kun je op een wachtlijst terechtkomen. Dit komt omdat de klas(sen) voor het niveau waarvoor jij in aanmerking komt dan vol zit(ten).

Er volgt een overdrachtsgesprek met je groepsleerkracht. Daarna nemen we het besluit of je bij ons op school kunt komen. Je krijgt bericht of je bent geplaatst met daarbij een uitnodiging voor de kennismakingsmiddag.

Leerjaar 2, 3 en 4

Voorinschrijven voor het schooljaar 2022-2023 kan via deze pagina. Klik hiervoor op 'Meld je nu aan' in het rode blok. Meld je graag aan vóór 16 mei 2023. Hierna is het mogelijk dat je op een wachtlijst wordt geplaatst.

Bij de aanmelding voor leerjaar 2 of 3 vragen wij bij jouw school om informatie over jou. Na ontvangst van deze informatie word je uitgenodigd voor een gesprek. De toelatingscommissie bepaalt of je wordt aangenomen.  

Toelating

Om toegelaten te worden, moet je aan de volgende voorwaarde voldoen: een advies van jouw basisschool voor de Basisberoepsgerichte, de Kaderberoepsgerichte of de Theoretische/Gemengde leerweg. 

Om een vmbo-diploma te kunnen halen, wat natuurlijk het uitgangspunt is, moet je in staat zijn om klassikaal onderwijs te volgen. Je wordt in een klas geplaatst, je volgt naast theorie- en praktijklessen ook projecten volgens een vast rooster en je kunt deelnemen aan alle andere onderwijsactiviteiten die bij de opleiding horen. Je wordt hierbij begeleid door een mentor.

In verband met de haalbaarheid van het diploma kijken we ook naar de aanwezigheid van problemen met motivatie en/of gedrag- en/of leerstoornissen of andere belemmerende zaken. Als de gegevens wijzen op plaatsing Praktijkonderwijs kunnen we niet overgaan tot plaatsing. Ook niet als het advies Basis- of Kaderberoepsgerichte leerweg is. Wij verwijzen dan door naar Praktijkonderwijs.

Schoolondersteuningsprofiel

Algemene ondersteuningsprofiel
Volledig ondersteuningsprofiel (Portvolio)