Cursus basistechniek koken

  • Meerdere sessies
  • € 455,-
  • Tilburg

Deze praktijkcursus richt zich in het bijzonder op het aanleren van basisvaardigheden die worden gehanteerd in de professionele keukens in de horeca. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan snijtechnieken, keukentechnieken en basisbereidingen. De cursus is bedoeld voor iedereen die onvoldoende over basiskennis –en vaardigheden in de keuken beschikt. Maar ben je de hobby-kok die zich wil verdiepen in vakjargon en meer wil dan een simpele maaltijd bereiden? Dan is deze cursus beslist iets voor jou. 

De gehele cursus staat in teken van het beheersen van vaardigheden, combineren, zelfstandig werken en het bereiden van smaakvolle basisrecepturen en -gerechten. Messen worden tijdens de lessen ter beschikking gesteld. De door jou bereide gerechten neem je mee naar huis. 

Deze cursus bestaat uit 7 lesavonden.

Bekijk in het aanmeldformulier ('Meld je nu aan') onderaan welke startdata beschikbaar zijn. 

Waar wacht je op!
Meld je aan

Breid jouw professionele kookkennis uit

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Snijtechnieken en het gebruik van keukengereedschap/-materiaal
  • Professionele keukentechnieken
  • Basistechnieken, zoals bijvoorbeeld het maken van een bouillon, gebruik van bindmiddelen, aardappelbereidingen, pastasoorten e.d.
  • Koken van drie gangen
  • Desserts warm/koud

Studievoorwaarden

Kosten

455 euro, inclusief boekengeld (of in twee termijnen van 230 euro)

Certificatie

Bewijs van deelname.

Toelatingseisen

Voor deelname aan de cursus basistechnieken koken is geen specifieke vooropleiding vereist.

Contact

Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.