Cursus basistechniek koken
Ben jij de hobby-kok die zich altijd al wilde verdiepen in vakjargon? Wil jij meer dan een simpele maaltijd bereiden? Of ben jij op zoek naar een ideaal opstapje voor de opleiding tot kok? Dan is de praktische cursus basistechniek koken beslist iets voor jou. Gedurende vijf lesavonden leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt in professionele horecakeukens.
De cursus gaat door bij voldoende inschrijvingen.
Aanmelden
Interesse maar is er op dit moment geen startdatum zichtbaar (zie hierboven)? Of ben je verhinderd op deze datum/data? Wil je jouw interesse toch alvast kenbaar maken aan ons? Laat dan je gegevens achter via een open aanmelding:
Inhoud
Deze cursus staat in het teken van het beheersen van vaardigheden, combineren, zelfstandig werken en het bereiden van smaakvolle basisrecepten en -gerechten. Je leert onder meer snijtechnieken, kooktechnieken en basisbereidingen.
Messen worden tijdens de lessen ter beschikking gesteld. Alles wat je tijdens de cursus bereid hebt, mag je mee naar huis nemen. Bij afronding van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.
Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Snijtechnieken en het gebruik van keukengereedschap/-materiaal
- Professionele keukentechnieken
- Basistechnieken, zoals het maken van een bouillon, gebruik van bindmiddelen, aardappelbereidingen en pastasoorten
- Kooktechnieken
- Desserts warm/koud
- Hygiëne
- Organiseren van je werkzaamheden
Studievoorwaarden
Kosten
550 euro (inclusief 21% btw), inclusief boekengeld (of in twee termijnen van 275 euro). Deze prijs geldt voor het schooljaar 2024 – 2025.
Certificatie
Bewijs van deelname.
Toelatingseisen
Voor deelname aan de cursus basistechnieken koken is geen specifieke vooropleiding vereist.
Contact
Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.