Cursus basistechniek koken
Deze praktijkcursus richt zich in het bijzonder op het aanleren van basisvaardigheden die worden gehanteerd in de professionele keukens in de horeca. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan snijtechnieken, keukentechnieken en basisbereidingen. De cursus is bedoeld voor iedereen die onvoldoende over basiskennis –en vaardigheden in de keuken beschikt. Maar ben je de hobby-kok die zich wil verdiepen in vakjargon en meer wil dan een simpele maaltijd bereiden? Dan is deze cursus beslist iets voor jou.
De gehele cursus staat in teken van het beheersen van vaardigheden, combineren, zelfstandig werken en het bereiden van smaakvolle basisrecepturen en -gerechten. Messen worden tijdens de lessen ter beschikking gesteld. De door jou bereide gerechten neem je mee naar huis.
Deze cursus bestaat uit 7 lesavonden.
Bekijk in het aanmeldformulier ('Meld je nu aan') onderaan welke startdata beschikbaar zijn.
Waar wacht je op!
Meld je aan
Breid jouw professionele kookkennis uit
Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Snijtechnieken en het gebruik van keukengereedschap/-materiaal
- Professionele keukentechnieken
- Basistechnieken, zoals bijvoorbeeld het maken van een bouillon, gebruik van bindmiddelen, aardappelbereidingen, pastasoorten e.d.
- Koken van drie gangen
- Desserts warm/koud
Studievoorwaarden
Kosten
455 euro, inclusief boekengeld (of in twee termijnen van 230 euro)
Certificatie
Bewijs van deelname.
Toelatingseisen
Voor deelname aan de cursus basistechnieken koken is geen specifieke vooropleiding vereist.
Contact
Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.