Cursus basistechniek koken
Ben jij de hobby-kok die zich altijd al wilde verdiepen in vakjargon? Wil jij meer dan een simpele maaltijd bereiden? Of ben jij op zoek naar een ideaal opstapje voor de opleiding tot kok? Dan is de praktische cursus basistechniek koken beslist iets voor jou. Gedurende zeven lesavonden leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt in professionele horecakeukens.
Deze cursus staat in het teken van het beheersen van vaardigheden, combineren, zelfstandig werken en het bereiden van smaakvolle basisrecepten en -gerechten. Je leert onder meer snijtechnieken, kooktechnieken en basisbereidingen.
Messen worden tijdens de lessen ter beschikking gesteld. Alles wat je tijdens de cursus bereid hebt, mag je mee naar huis nemen. Bij afronding van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.
Aanmelden
Interesse? Meld je dan aan voor een van de onderstaande startdata. Zijn er op dit moment geen startdata beschikbaar? Laat dan alvast je gegevens achter via het aanmeldformulier. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn en er een nieuwe startdatum beschikbaar is, krijg je een seintje van ons.
Waar wacht je op?
Breid jouw professionele kookkennis uit!
Startdatums
Overige data in lesreeks:
- 4 mrt 2024
- 11 mrt 2024
- 18 mrt 2024
- 25 mrt 2024
- 8 apr 2024
- 15 apr 2024
Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Snijtechnieken en het gebruik van keukengereedschap/-materiaal
- Professionele keukentechnieken
- Basistechnieken, zoals het maken van een bouillon, gebruik van bindmiddelen, aardappelbereidingen en pastasoorten
- Kooktechnieken
- Desserts warm/koud
- Hygiëne
- Organiseren van je werkzaamheden
Studievoorwaarden
Kosten
455 euro, inclusief boekengeld (of in twee termijnen van 230 euro)
Certificatie
Bewijs van deelname.
Toelatingseisen
Voor deelname aan de cursus basistechnieken koken is geen specifieke vooropleiding vereist.
Contact
Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.